Aquarium de Barcelonaaquarium

Naar eigen zeggen is het Aquarium de Barcelona het grootste zeeaquarium van Europa met maar liefst 11.000 vissen van 450 soorten, die met z’n allen per week ongeveer twee ton voedsel verorberen. Er leven onder andere piranha’s, gigantische inktvissen, wonderlijke kreeften, schildpadden, kwallen, zeesterren en prachtige tropische vissen in alle kleuren van de regenboog.

Koop je tickets voor het Aquàrium de Barcelona online en ontloop zo de vaak lange wachtrij. Je kunt je tickets in het Nederlands bestellen bij Tiqets. Via de officiële site van Barcelona Turisme kun je ook entreekaarten bestellen voor l’Aquàrium.

Loop door de spectaculaire, tachtig meter lange onderwatertunnel waar haaien rakelings langs je heen en boven je hoofd zwemmen. Je kunt in het Aquarium de Barcelona trouwens ook echt met haaien zwemmen, maar dan moet je wel ter plekke een cursus ‘zwemmen met haaien’ doen en in het bezit zijn van je duikbrevet.

Met deze video krijg je alvast een indruk van wat je zoal zult zien in het aquarium.

Aquarium, Barcelona from Simon Crowe on Vimeo.

Speciale attracties Aquarium de Barcelona

 • Op de tweede verdieping bij Planeta Aqua, leer je hoe er leven mogelijk is op de diepste zeebodems, waar het vaak pikdonker en ijskoud is, of juist in warme, tropische wateren.
 • Speciaal voor de allerjongsten is er Explora! waar je op ontdekkingsreis gaat naar de mysteries van de onderwaterwereld door te kijken, aan te raken en te luisteren. Je kunt levende fossielen bekijken en zien hoe sommige zeedieren van kleur veranderen om zich te verstoppen.
 • Persoonlijke tips

 • Durf jij het aan om met haaien te zwemmen? Voor €150 kun je deelnemen aan deze spannende activiteit.
 • Vlak bij het aquarium ligt het Museu d’Història de Catalunya. Hier heb je vanaf het dakterras (gratis te bezoeken, neem de lift naar de vierde verdieping) een fantastisch uitzicht en je kunt er een koffie of een cocktail drinken.
 • Praktische info

  Openingstijden: Elke dag van het jaar van 10.00 uur tot 19.30 uur. In juli en augustus tot 21.30 uur en in juni en september tot 21.00 uur.
  Prijzen: Een regulier entreekaartje kost 20 euro. Voor 5 tot 10-jarigen is de prijs €15 en voor 3 en 4-jarigen €7. Kinderen onder de drie mogen gratis mee naar binnen. 65-plussers betalen 18 euro (16,50 online).

  Meer lezen

  Met het gezin naar Barcelona? In dit uitgebreide artikel staan onze tips voor een stedentrip of een dagje met kinderen in Barcelona.

  Adres & plattegrond


  Aquarium de Barcelona
  Moll d’Espanya del Port Vell s/n
  08039 Barcelona
  932217474
  Metro: L3 L4