Versmarkt aan de Rambla: La BoqueríaBoquería Barcelona markt

De beroemde versmarkt van Barcelona is favoriet onder culihoppers. Houd op La Boquería je camera in de aanslag voor kleurrijke plaatjes en bestel – nu je er toch bent – tapas bij een van de vele barretjes.

De Mercat de San Josep, zoals La Boquería officieel heet, dateert uit de dertiende eeuw. Slagers verkochten hun vlees op tafels net buiten de stadsmuren van Barcelona. Daar zou ook de naam vandaan komen: het Catalaans ‘boc’, betekent geit. Het huidige marktgebouw dateert uit 1836 en de metalen structuur werd in 1914 geplaatst.

De markt kan rekenen op internationale faam, zo werd in New York een Spaans restaurant met de naam Boquería geopend. Ook komt de kleurrijke en levendige locatie voor op menig vakantiekiekje. Maar de Boquería is goed voor meer dan alleen een leuk plaatje: probeer als je er toch bent een van de versgeperste sappen met exotische combinaties als cocos-ananas of passievrucht-banaan. Let op: hier wordt door veel marktkooplui wel suiker en/of water aan toegevoegd. Of neem plaats aan een van de tapasbars. Hier worden gegarandeerd de meest verse hapjes in town geserveerd. El Pinotxo (kraam 466) en El Quim (kraam 584) zijn beide klassiekers.

Las Ramblas

Om de locatie hoef je de Mercat de la Boquería niet over te slaan: de overdekte versmarkt ligt pal naast de wereldberoemde Ramblas, hetgeen helaas wel betekent dat je niet de enige toerist zult zijn. Maar gelukkig is de markt niet ten onder gegaan aan haar eigen succes: T-shirts met Spaanse stier en plastic waaiers hebben de authentieke gedroogde Spaanse pepers en pulpo a la gallega (nog) niet verdreven.

Persoonlijke tip

Wil je inkopen doen? Dan doe je er goed aan de prijzen te vergelijken. Bij de ingang aan de kant van de Ramblas zijn producten vaak een stuk duurder. Vis is ’s morgens het meest vers en voor groenten en fruit kom je volgens de locals het best ’s middags. De kraamhouders stallen de mooiste exemplaren goed zichtbaar uit en pakken eerst de minder mooie. Aan het eind van de dag blijven dus de meest aantrekkelijke over.

Praktische info

De Boquería is van maandag tot en met zaterdag geopend tussen 8.00 en 20.30 uur. Op zon- en feestdagen gesloten.

Adres & plattegrond


Versmarkt aan de Rambla: La Boquería
Rambla 91
08001 Barcelona
933182584
Metro: L3