Camp NouCamp Nou

Ook als er geen wedstrijd wordt gespeeld is een bezoek aan Camp Nou een belevenis. Ga terug in de tijd in het Club Museum, laat je naam op het shirt van FC Barcelona drukken in de FCBotiga en loop in de voetsporen van Cruyff en Maradona vanuit spelerstunnel het veld op.

5% korting op de Camp Nou Experience

Koop je Camp Nou Experience tickets online en ontvang 5% korting op de ticketprijs.
Bestel je Camp Nou tickets bij Turisme de Barcelona.

Camp Nou is het grootste stadion van Europa. De voetbaltempel biedt plaats aan 98.787 toeschouwers – dat is bijna evenveel als De Kuip en de Amsterdam Arena samen. De thuishaven van FC Barcelona is zelfs een van de grootste drie stadions ter wereld.

Tickets & Camp Nou Experience

Met een ticket voor de Camp Nou Experience kun je op je eigen tempo het Camp Nou verkennen. Het ticket geeft toegang tot het FC Barcelona museum, het stadion (inclusief de kleedkamer voor bezoekende teams, spelerstunnel en tribunes) en de multimedia zone.

Tickets voor de Camp Nou Experience koop je aan de kassa van het museum of als liever niet te lang in de rij wilt staan kun je ze ook online bestellen. Koop je de tickets online dan krijg je een voucher per email toegestuurd, waarmee je je tickets aan de kassa kunt ophalen.

Bezienswaardigheden bij Camp Nou

  • Museu FC Barcelona President Nuñez – FC Barcelona heeft niet alleen het grootste stadion, maar ook het beste clubmuseum ter wereld. De foto´s, schilderijen en trofeeën trekken meer bezoekers dan alle andere musea in Barcelona. Voor een paar euro extra kun je de Camp Nou tour erbij doen (tot een uur voor sluiting en niet op wedstrijddagen). Kijk voor openingstijden en tarieven op de website van FC Barcelona.
  • Camp Nou Tour – Geen deur blijft gesloten tijdens deze tour door het stadion van FC Barcelona: de perszaal, de kleedkamer en zelfs de president box kun je bekijken. Met de audiogids – ook beschikbaar in het Nederlands – kun je je eigen tempo volgen.
  • La FCBotiga – De officiële club winkel van Barça heeft filialen verspreid door de hele stad, maar de enige echte superstore is bij het stadion te vinden. Naast de gebruikelijke mokken en horloges, kun je hier ook terecht voor oude vintage shirts of het nieuwste tenue met jouw naam en rugnummer.
  • Een training bijwonen – Hoewel trainingen officieel niet openbaar zijn, zijn er aan de noordkant van het trainingsveld kijkgaten gemaakt. De ochtendtraining begint om 10:30 en de middagtraining om 17:30. Maar let op: regelmatig worden trainingen verschoven of op een andere locatie gehouden.

Hoe kom je er?

Het stadion is makkelijk te bereiken met de metro. Halte Collblanc (Lijn 5) ligt op 5 minuten lopen vanaf het stadion. Lijn 5 is gunstig als je opstapt bij Sagrada Familia, Diagonal of Sants Estació.

Vertrek je vanuit het centrum van de stad, dan kun je ook Lijn 3 nemen vanaf Liceu of Plaza Cataluña en uitstappen bij Palau Reial. Ook vanaf daar is het maar een korte wandeling naar het stadion.

Persoonlijke tip

Wil je je bezoek aan Barcelona afstemmen op een leuke wedstrijd van FC Barcelona, bekijk dan even het programma voordat je je reis boekt.

Praktische info

Openingstijden: Je kunt Camp Nou bezoeken van maandag tot en met zaterdag, tussen 10.00-18.00u. In de zomer gaan de deuren een half uur eerder open een later dicht. Op zon en feestdagen sluit Camp Nou al om 14.30u.
Op wedstrijddagen en de dag voor Champions League wedstrijden zijn het stadion en museum maar beperkt toegankelijk. Kijk voor je bezoek even op de website van FC Barcelona of het stadion en museum open zijn.
Prijzen: De reguliere entreeprijs bedraagt €23. Voor kinderen tot 13 jaar en 65-plussers is de entree €18. Kinderen t/m 5 jaar gratis.

Adres & plattegrond


Camp Nou
Carrer d'Arístides Maillol s/n
08028 Barcelona
902189900
Metro: L3L5

Meer bezienswaardigheden: