Palau de la MúsicaPalau de la Música

De pompeuze concertzaal Palau de la Música Catalana, die modernist Lluís Domènech i Montaner aan het begin van de twintigste eeuw bouwde in opdracht van een aantal rijke leden van de Catalaanse muziekvereniging, is een lust voor het oog.

Skip the line / Vermijd de rij
Koop je tickets voor het Palau de la Música online en ontloop de vaak lange wachtrij in Barcelona. Tickets zijn eenvoudig en in het Nederlands bij Tickets zijn eenvoudig en in het Nederlands bij Tiqets te bestellen (€18 p.p.).
De rondleidingen worden gegeven in het Engels. Via de officiële site van Barcelona Turisme kun je ook tickets bestellen voor het Palau de la Música.

Architectuur

Het gebouw werd opgetrokken uit rode baksteen en voorzien van geglazuurd tegelwerk, mozaïekpilaren en uitbundige decoratieve elementen. Eenmaal binnen is het glas-in-lood-gewelf een absolute eyecatcher. Hierdoor valt er natuurlijk licht in de zaal naar binnen.

Detail voor de liefhebbers: in het hoofdgebouw van het Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau had Domènech i Montaner al eens geëxperimenteerd met een soortgelijk glas-in-lood-raam, maar dan van kleiner formaat.

Palau de la Música

Bezoek het Palau de la Música Catalana

Je kunt ervoor kiezen om het Palau de la Música van binnen te aanschouwen tijdens een concert. Hiervoor kun je kaarten kopen via de website, of ter plekke bij de loketten. Een andere mogelijkheid is deel te nemen aan een rondleiding onder begeleiding van een gids, die elk halfuur start. Hiervoor moet je van tevoren reserveren. Dat kan onder meer via de Nederlandse aanbieder Tiqets.

Persoonlijke tip

Om de hoek van het Palau de la Música Catalana vind je de sfeervolle binnentuin van het Antic Teatre (C/Verdaguer i Callís 12). Bestel je drankje binnen aan de bar en geniet onder de bomen van een zwoele zomeravond. Ontbijten kan hier trouwens ook prima en heerlijk rustig.

Praktische info

Openingstijden: Voor rondleidingen met een gids, kun je tussen 9.00 en 18.00 uur naar binnen (varieert naar gelang de tijd van het jaar). ’s Avonds hangen de openingstijden af van de voorstellingen die worden gehouden.
Prijzen: Een tour door het gebouw onder begeleiding van een gids kost €18 (gratis voor kinderen t/m 10 jaar). De prijzen voor voorstellingen variëren.

Adres & plattegrond


Palau de la Música
Carrer Palau de la Música 4-6
08003 Barcelona
932957200
Metro: L1L4