Palau GüellPalau Guell

Gaudí in een sober jasje. Palau Güell werd door Barcelona’s huisarchitect gebouwd in opdracht van de rijke ondernemer Eusebi Güell (net als het bekende Park Güell) en was een van zijn eerste opdrachten. Laat je niet misleiden door de ingetogen uitstraling, het interieur en dak van dit paleisje zijn spectaculair.

Palau Güell, middenin de wijk Raval in het oude centrum, is het enige gebouw waar Antoni Gaudí van begin tot eind bij betrokken was. De voorgevel is voor Gaudí’s begrippen erg sober, maar was volgens de meester de beste optie van de 23 ontwerpen die hij in totaal maakte. Vanaf de straatkant zou je dan ook allerminst verwachten dat je op het dak van het paleis in een sprookjesachtige en kleurrijke wereld beland. Je treft er prachtig versierde torentjes van schoorsteenpijpen en de koepel van de ontvangsthal, die van binnenuit doet denken aan een sterrenhemel.

Met de paardenkoets naar Palau Güell

Met een grondplan van 18 bij 22 meter is het paleis, waar Güell zelf zijn intrek in nam, niet bepaald groot. In de centrale hal werden hoge gasten ontvangen, de grote poorten waren bedoeld voor de paardenkoetsen.

Sinds 1984 staat Palau Güell, net als Gaudí’s andere werken, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Persoonlijke tip

In de zomermaanden (juli en augustus) worden er ’s avonds op het dak concerten gegeven. De muziekstijlen variëren van jazz tot tango tot rock. Kaartjes voor Nits del Palau Güell kosten 35 euro per persoon. Bij deze prijs zit een rondleiding door het paleis, een glas cava en wat lekkers inbegrepen. In geval van regen krijg je je geld terug. Voor reserveringen mail palauguell@diba.cat

Praktische info

Openingstijden: Van 1 april t/m 31 oktober tussen 10.00 en 20.00 uur en van 1 november t/m 31 maart tussen 10.00 en 17.30 uur. De kassa gaat een uur voor sluitingstijd dicht. Gesloten op maandag, 1 en 6 januari en 25 en 26 december.
Prijzen: De reguliere entreeprijs bedraagt €12. Studenten en 65-plussers mogen voor €9 naar binnen en kinderen onder de 10 jaar gratis. De eerste zondag van de maand is de entree voor iedereen gratis.

Adres & plattegrond


Palau Güell
Carrer Nou de la Rambla 3-5
08001 Barcelona
934725775
Metro: L3