Picasso MuseumPicasso Museum

De in Málaga geboren kunstenaar Pablo Picasso had een bijzondere band met Barcelona. Hij studeerde er aan de kunstacademie, hield er zijn allereerste individuele exposities en kreeg er jaren later een eigen Picasso museum.

Picasso Museum Tickets

Koop je Palau de la Música tickets online ontloop de vaak lange wachtrij in Barcelona. Via de officiële site van Barcelona Turisme kun je tickets bestellen voor het Picasso Museum.

Collectie

Met meer dan 4250 werken heeft het Picasso Museum in Barcelona de meest uitgebreide collectie van alle Picasso musea. Vooral zijn beginperiode (1891-1905) is goed vertegenwoordigd. Uitblinker in de collectie is Picasso´s interpretatie van Velazquez´ Las Meninas.

Het museum

Het Picasso Museum, geopend in 1963, is centraal gelegen in de oude wijk El Borne, op 5 minuten lopen van metrohalte Jaume 1 (gele lijn). Het museum bezet vijf koopmanshuizen uit de 15de eeuw die onderling met elkaar verbonden zijn. De permanente collectie is onderverdeeld in verschillende zalen. Iedere zaal toont werken uit een bepaalde periode uit Picasso´s leven.

Bezoek het Picasso Museum

Het museum ontvangt meer dan een miljoen bezoekers per jaar en dat is te merken aan de lange rijen. Het is dus aan te raden om je tickets vooraf te kopen via de website van het museum of een rondleiding te boeken waarbij de tickets zijn inbegrepen.

Iedere eerste zondag van de maand en iedere zondagmiddag na 15.00 uur is het museum gratis toegankelijk. Houdt er wel rekening mee dat het dan dus extra druk is. Voor omwonenden van het museum is het dan haast onmogelijk om even snel een boodschap te doen, aangezien de smalle straat van het museum meestal bomvol staat met wachtende mensen.

Rondleidingen

In het museum zijn voor een paar euro audiogidsen te huur in verschillende talen, waaronder Frans, Spaans en Engels. Helaas zijn ze niet beschikbaar in het Nederlands. Bij grote drukte zijn de audiogidsen soms allemaal verhuurd en moet je dus even wachten tot er een vrij komt.

Persoonlijke tip

Ga na afloop van je bezoek wat drinken in de bar Els 4 Gats in de gotische wijk (Carrer de Montsió, 3). Hier kwam de jonge Picasso zelf ook graag een borrel drinken. Ook Antoni Gaudí en schrijver Hemmingway waren hier regelmatig te vinden.

Praktische info

Openingstijden: Dinsdag-zondag van 9.00 tot 19.00 uur (op donderdag van 9.00 tot 21.30 uur). Gesloten op 1 januari, 1 mei, 24 juni en 25 december.
Prijzen: Een entreekaartje voor volwassenen kost €11. Losse exposities bezoeken kan ook. Hiervoor betaal je meestal tussen de 3 en 5 euro.

Adres & plattegrond


Picasso Museum
Carrer de Montcada 15-23
08003 Barcelona
932563000
Metro: L3L4