TibidaboTibidabo

De Tibidabo is met 512 meter Barcelona’s hoogste heuvel en een heerlijke plek om wat frisse lucht op te snuiven als je de drukte in de stad even beu bent. Het is hier prima fietsen en wandelen, maar je kunt er ook een bezoekje brengen aan het oudste pretpark van Spanje.

Niet de goedkoopste, maar wel de leukste manier om de groene heuvel te bereiken is de antieke Tram Blau, die in 1901 voor het eerst werd gebruikt. Om het blauwe trammetje te bereiken kun je het beste de bruine metrolijn L7 nemen naar eindpunt Avinguda Tibidabo.

Bovenop de Tibidabo tref je de Sacre Coeur van Barcelona (Temple del Sagrat Cor). De Rooms-Katholieke kerk werd gebouwd tussen 1902 en 1961. Het idee voor de bouw was al in de negentiende eeuw ontstaan door geruchten over een protestantse kerk en een hotel-casino die op deze plek zouden verrijzen. Zo waren de katholieken de protestanten dus mooi voor!

Dolle pret op de Tibidabo

Reden voor mensen met kinderen om de heuvel te bezoeken is het oudste attractiepark van Spanje. Het meer dan 100 jaar oude park beschikt over meer dan 25 attracties voor kleine en minder kleine kinderen. Voorbeelden zijn een vliegtuigsimulatie en de eerste 4D bioscoop van Catalonië. In het park werd ook een scène voor Woody Allen’s film Vicky Cristina Barcelona opgenomen.

Persoonlijke tip

Als je zo goedkoop mogelijk de Tibidabo wilt bereiken (en geen doorgewinterde of overenthousiaste wandelaar bent), dan raden we aan om de Tibibus te nemen vanaf Plaça Catalunya, aan de kant van Rambla de Catalunya. De bus met het nummer T2A zet je af op het plein bij het pretpark. Een enkeltje kost €2,95, op vertoon van kaartjes voor het pretpark mag je gratis mee. De bus vertrekt vanaf 10.15 uur elke 20 minuten.

Praktische info

De openingstijden variëren per maand. Kijk voor je bezoek dus even goed op de website. Het attractiepark Een regulier entreekaartje kost €28,50.

Adres & plattegrond


Tibidabo

Meer bezienswaardigheden: