10 ideeën voor een romantische date in Barcelona

Romantische pleintjes, steegjes en parken in Barcelona. Heb je geen liefje meegenomen uit Nederland om al dat moois mee te aanschouwen, pluk dan een leuke Juan of Juana van de straat en struin deze fijne plekken af. ¡Que viva el amor! (Leve de liefde!)

1. Uitzichtpunt MNAC

Loop de trappen op bij Museu Nacional d’Art de Catalunya en geniet samen van het mooie uitzicht over de stad met een kop koffie. Een absolute aanrader voor een romantische date.

Lees hier meer over MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA

2. Een scooter huren

Als je een scooter huurt voel je je een echte local. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het super romantisch is: één van jullie achterop – stevig vasthouden – en gaan met die moto!

Lees hier meer over het huren van een scooter. Verhuur is inclusief handige GPS-route, zo zie je alles van Barcelona!

3. Slenteren door El Gótico

El Gòtic Barcelona

De gotische wijk is bij uitstek geschikt voor romantische (avond)wandelingen. Lieflijke pleintjes en steegjes, en genoeg barretjes om een wijntje of warme chocolademelk te drinken. Mijn favoriete plekken om wat te drinken heb ik hier voor je op een rij gezet.

Lees hier meer over de gotische wijk.

4. El Beso (De kus)

Een kus staat symbool voor de liefde. Daarom kan El Beso in de gotische wijk wat mij betreft niet ontbreken in dit lijstje. In dit kunstwerk zijn duizenden kleine foto’s te zien die de liefde en vrijheid uitdrukken. Dit verborgen hoekje is zeker geschikt om een romantische foto te maken!

Lees hier meer over De kus.

5. Aire de Barcelona

Aire de Barcelona

Heerlijk naar de spa gaan, samen helemaal tot rust komen en daarna hernieuwd verder de stad ontdekken. Wat is er romantischer dan samen genieten van de wellness? Barcelona heeft met Aire de Barcelona een geweldige spa, je relaxt namelijk in een prachtig 18e eeuws gebouw midden in het centrum.

Hier vind je alle info over naar de sauna gaan in Barcelona.


MEER DAN 20.000 DOWNLOADS

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is app-1.png

6. Parc del Laberint d’Horta

Parc del Laberint Barcelona

In dit oudste park van Barcelona, het Parc del Laberint, aangelegd in opdracht van steenrijke markies kunnen jullie samen heerlijk verdwalen. Als je de uitgang van het doolhof hebt gevonden, is het fijn wandelen in de romantische tuinen.

Lees hier meer over het Parc del Laberint.

7. Cocktails op het dak

Cocktails in Barcelona

Een cocktail drinken onder het genot van de mooiste uitzichten over de stad? Hiervoor raden we één van de vele dakterrassen van Barcelona aan.

Hier vind je mijn favoriete rooftopbars.

8. Paella eten aan het strand

Paella Barcelona

Paella, hét typisch Spaanse gerecht, is volop te krijgen in Barcelona. Op de meeste plekken waar je paella kunt krijgen, staat ook fideuà op de kaart. Hetzelfde idee, maar dan met noodles in plaats van rijst. Maar let op: bij dit gerecht krijg je een flinke klodder alioli, en dat is misschien wat minder geschikt voor een romantische date…

Op deze pagina vind je de wat mij betreft beste paellarestaurants in Barcelona.

9. Tibidabo

Tibidabo

Buiten de drukte van de stad, omgeven door groen en een pretpark waar niet alleen kleine kinderen blij van worden. In zoverre dat nog niet gebeurd was, bloeit de liefde op de Tibidabo vanzelf op! Romantische must-do’s vind ik een ritje maken in het reuzenrad en het uitzicht bewonderen vanaf het beeld bij de kerk.

Lees hier meer over Tibidabo.

10. Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella is het meest populaire stadspark. Geniet van de groene oase in het hartje van de stad, maak een wandeling of neem je favoriete tapas mee voor een romantische picknick. Ook leuk om hier te bezoeken is het hivernacle. Dit is een serre waar je kan genieten van de rust en tropische planten.

Lees hier meer over Parc de la Ciutadella.