Het regent! Wat nu?

Je bent natuurlijk niet uit Nederland weggegaan om in Barcelona in de regen te zitten. Maar helaas, het weer is niet te plannen en ook hier kan het soms met bakken uit de lucht komen. Gelukkig biedt de stad ook genoeg leuke activiteiten waarbij je gegarandeerd droog blijft. Dit zijn onze tips voor een regenachtige dag in Barcelona!

1. Bezienswaardigheden

Park Güell zouden we overslaan, maar er zijn genoeg highlights die je wel met regenachtig weer kunt bezoeken. Als je graag iets van Gaudí wilt zien, raden we je Casa Batlló aan (zorg wel dat je van tevoren kaartjes reserveert, want je wil natuurlijk niet in de stromende regen in de rij staan). La Pedrera en Palau Güell hebben beide een mooi dakterras (niet handig) en bij Casa Vicens begint je bezoek in de tuin.

Naast Casa Batlló bevindt zich Casa Amatller, eveneens ideaal met slecht weer, omdat het bezoek zich binnen afspeelt.

Ook musea zijn natuurlijk een goede optie. Ga bijvoorbeeld naar het Picassomuseum in de wijk El Born of naar CaixaForum bij de Montjuïc.

2. Overdekt shoppen

Rambla del Mar Barcelona

Een beter excuus om lekker te shoppen is er niet. Wil je tussendoor niet steeds je plu open hoeven klappen, kies dan voor een van de grote overdekte winkelcentra. Bij de oude haven, waar Columbus boven de stad uitsteekt, zie je Maremagnum liggen. Binnen vind je 80 winkels en restaurants, dus hier ben je zo een paar uur zoet. La Maquinista zit wat verder uit het centrum, maar is groot en alle hippe ketens zijn er vertegenwoordigd. Aan het einde van de Avenida Diagonal ligt Diagonal Mar, waar shopaholics zich niet zullen vervelen. Een ander fijn winkelcentrum is dat van Glòries, bij de vlooienmarkt Encants.

3. Filmpje pakken

In veel Spaanse bioscopen is het filmaanbod net wat anders dan in Nederland, dus filmliefhebbers zullen hun keuze op een regenachtige dag snel hebben gemaakt. Aanrader: bij Cinema Maldà kun je met één kaartje de hele dag ‘marathonkijken’. Kijk hier voor een overzicht van alle bioscopen, prijzen en adressen.

4. De hele dag uiteten

el nacional interieur restaurant in Barcelona


Aan de Passeig de Gràcia ligt restaurant El Nacional. Eigenlijk zijn het meerdere restaurants onder één dak. Je zou hier letterlijk de hele dag kunnen doorbrengen. Ga bijvoorbeeld voor een ontbijtje aan de bar en een uitgebreide brunch of lunch in de fijne stoelen. Later op de dag kun je borrelen met cava en oesters of kiezen uit het brede aanbod van tapas en hoofdgerechten. Het zal je niets verbazen dat dit het grootste restaurant van Spanje is!

5. Met de kids

Trap in wetenschapsmuseum CosmoCaixa

Op stap met kinderen? Dan kan regen helemaal een onwelkome verrassing zijn. Neem ze mee naar CosmoCaixa, het museum waar allerlei natuurkundige experimentjes gedaan kunnen worden. Ook zijn er leuke spelletjes en onderwaterdieren waar je eindeloos naar kunt kijken. Ook het Aquarium is een goed idee op een regenachtige dag!

6. Ontspannen in de hammam

Aire de Barcelona hammam

Oké, droog zal je niet blijven, maar dat is in een spa toch een stuk minder onaangenaam dan op straat tijdens een regenbui. Een favoriet is Aire de Barcelona, waar je je urenlang kunt laten verwennen met stoombaden, sauna’s en massages. Het centrum staat midden in de hippe wijk El Born, dus na afloop zijn er eindeloos mogelijkheden voor een lekker hapje en drankje.

7. Of… ga gewoon naar buiten

regen in Barcelona paraplu

Als Nederlander deins je niet terug voor een beetje water. Voor veel Spanjaarden daarentegen staat de wereld stil zodra het begint te regenen. Het is een perfect moment om eens rustig over straat te lopen. Parapluutje mee en gewoon gaan!