Barcelona Card en Barcelona City PassDe Barcelona Card is al jaren één van de meest verkochte toeristische producten in Barcelona, maar sinds 2016 is er een nieuwe kortingskaart in de aanbieding. Deze Barcelona City Pass is voor de meeste bezoekers een veel betere deal!

De Barcelona Card is de officiële toeristenkaart van Barcelona. Met deze pas kan je gratis reizen met het openbaar vervoer, gratis naar sommige musea en krijg je korting op tientallen andere musea en bezienswaardigheden. Het enige nadeel: de korting op de meest populaire bezienswaardigheden is vaak minimaal.

De Barcelona Card is dus alleen aan te raden als je van plan bent een museum-marathon te doen in Barcelona of heel veel gebruik zult maken van het openbaar vervoer, wat meestal niet het geval is, want je kunt best veel lopen en veel mensen huren een fiets.

Maar er is ook een beter alternatief: de Barcelona City Pass ».

We leggen je in dit artikel precies uit waarom en voor wie deze pas interessant is.

Barcelona City Pass

Met deze kaart krijg je:

  • Gratis retour airport bus tickets van Barcelona Airport (of een enkele reis van Girona Airport)
  • Gratis skip-the-line tickets voor de Sagrada Familia (basisticket) en Park Guëll (je hoeft dus niet in de rij te staan om tickets te kopen)
  • Gratis tickets voor de Hop-On Hop-Off Bus (kies zelf: 24 of 48 uur)
  • 20% korting op de Hola Transport Card, Camp Nou-Experience, het Picasso Museum, Casa Mila, Casa Batllo en talloze andere musea en bezienswaardigheden*
  • 20% korting op activiteiten zoals een dagtocht naar Montserrat en fietstours*

* Om van de korting gebruik te maken moet je je tickets wel via de website van de Barcelona City Pass (Tripradar) kopen. Het wijst zich na aankoop vanzelf hoe je korting kunt krijgen. Let op: doe dit vóór je bezoek aan de bezienswaardigheid of de activiteit die je gaat ondernemen.

sagradaguellbus

De Barcelona City Pass kost op dit moment €65 voor volwassenen en €37 voor kinderen (kijk hier voor actuele prijzen). Je kunt het zelf narekenen: dit haal je er waarschijnlijk makkelijk uit.

Waar kun je de Barcelona City Pass kopen?

De Barcelona City Pass » is alleen online verkrijgbaar. De tickets krijg je toegestuurd per e-mail en kun je uitprinten of bewaren op je mobiele telefoon.
LET OP: lukt het je niet om via deze link de City Pass te bestellen, dan kun je ons een mailtje sturen (info@barcelonatips.nl) en zorgen wij dat je de betaallink ontvangt. Soms lukt het niet, omdat het te kort van tevoren is, maar dan kunnen wij je dus helpen.

De Barcelona Card

Met de Barcelona Card kun je een aantal musea gratis bezoeken, gratis reizen met het openbaar vervoer en krijg je een korting bij tientallen bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Bovendien hoef je bij veel bezienswaardigheden niet in de rij te staan om naar binnen te mogen.

Bij de prijs van een Barcelona Card (vanaf 45 euro voor drie dagen) zit inbegrepen:

  • Gratis entree bij musea – De kaart biedt gratis toegang tot een aantal bekende musea in Barcelona, zoals het Museu d’Història de la Ciutat, de Fundació Joan Miró en het MACBA.
  • Gratis reizen met het Openbaar Vervoer – Bus, metro, tram en trein staan gratis tot je beschikking in Barcelona. Ook mag je gratis met de trein die je naar het vliegveld brengt (Terminal 2). De kaart is niet geldig in de Aerobus en in de Hop On Hop Off Bus.
  • Korting – Van de Camp Nou Experience tot Zoo de Barcelona, de kaart biedt korting bij meer dan 70 bezienswaardigheden, tours, attracties en restaurants.
  • Gids en kaart – Bij de kaart krijg je een stadsgids (beschikbaar in het Engels en 5 andere talen) en een plattegrond van Barcelona.
Waar kun je de Barcelona Card kopen?

De Barcelona Card is te koop bij kantoren van Turisme de Barcelona, of online: bestel hier de Barcelona Card met 10% korting.

Als je de kaart online bestelt, krijg je een voucher toegestuurd via e-mail waarmee je de Barcelona Card met gids en plattegrond kunt afhalen in Barcelona. De kaart is geldig vanaf het moment dat je de voucher inwisselt. Je kunt met de Barcelona Card gratis met de trein vanaf het vliegveld naar de stad, dus het is het handigst om de kaart al op de luchthaven af te halen.

Afhaalpunten Barcelona Card
Locatie Adres Openingstijden
Plaça Cataluña Plaça de Catalunya, 17-S 8.30 – 20.30 uur
Plaça Sant Jaume Ciutat, 2 8.30 – 20.30 uur
Vliegveld Barcelona Airport Terminals T1 and T2 8.30 – 20.30 uur
Cabina Colom Plaça Portal de la Pau, s/n 8.30 – 18.30 uur

Barcelona Card vs. Barcelona City Pass

Een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de Barcelona Card en de Barcelona City Pass:
Barcelona Card Barcelona City Pass
Prijs
Volwassenen €45 (3 dagen), €55 (4 dagen) of €60 (5 dagen) €65 of €75 (afhankelijk van of je de Hop on Hop off bus 24 of 48 uur boekt)
Kinderen (4-12 jaar) €21 (3 dagen), €27 (4 dagen) of €32 (5 dagen) €37 of €39
Gratis toegang tot Openbaar vervoer binnen de stad, met trein van vliegveld El Prat naar centrum, heel veel musea (o.a. MACBA, Miró, CosmoCaixa), een reisgids. Hop on Hop Off Bus (24 of 48 uur), Sagrada Família (zonder wachtrij), Park Güell (zonder wachtrij), retour vliegveld El Prat of enkeltje vliegveld Girona
Korting Heel veel bekende bezienswaardigheden en musea (o.a. Camp Nou Experience, Zoo de Barcelona, Aquarium, Palau de la Música), verschillende wandel- en fietstours Transportkaart voor openbaar vervoer, bekende bezienswaardigheden en musea als Casa Batlló, Casa Mila, Picasso, Zoo, Camp Nou Experience)
Waar ophalen Een van de vele toeristenbureautjes verspreid door de hele stad (zoals vliegveld en Placa Catalunya) Alles online

Voor een uitgebreid overzicht met alle kortingen, klik je hier.

Andere Kortingkaarten en Stadspassen

Kijk ook naar deze opties: