10 plekken voor een romantische date in Barcelona

Romantische pleintjes, steegjes en parken te over in Barcelona. Heb je geen liefje meegenomen uit Nederland om al dat moois mee te aanschouwen, pluk dan een leuke Juan of Juana van de straat en struin deze 10 fijne plekken af. ¡Que viva el amor! (Leve de liefde!)

1. Parc del Labirint

Horta

In dit oudste park van Barcelona, aangelegd in opdracht van een steenrijke markies, kunnen jullie samen heerlijk verdwalen. Als je de uitgang van het doolhof hebt gevonden, is het fijn wandelen in de romantische tuinen.

2. Bunkers van Carmel

bunkers

Wat ons betreft heb je hier het mooiste uitzicht over de stad. Neem iets lekkers mee, ga op een muurtje zitten en droom samen lekker weg. Extra romantisch bij zonsondergang natuurlijk.

3. Aire de Barcelona

Aire de Barcelona

Misschien wat minder geschikt voor stelletjes die elkaar net leren kennen, maar als jullie lekker vertrouwd met elkaar zijn dan is het goed ontspannen in de Aire de Barcelona, de spa in de wijk El Born.

4. Slenteren door El Gótico

felip neri
De gotische wijk is bij uitstek geschikt voor romantische (avond)wandelingen. Lieflijke pleintjes en steegjes, en genoeg barretjes om een wijntje of warme chocolademelk te drinken.

5. Cocktails op het dak

cocktails

Als jullie dan toch aan het drinken zijn geslagen, dan is een goede cocktail een prima volgende stap. Hiervoor raden we één van de vele dakterrassen van Barcelona aan. Eerder maakten we een selectie van onze 9 favorieten.

6. Een scooter huren

En je dan een echte local voelen. Een van jullie achterop – stevig vasthouden – en gaan met die moto! De acteurs uit deze clip laten vast even zien hoe dat er aan toe gaat in Barcelona.

7. Paella eten aan het strand

paella

Dit typisch Spaanse gerecht is volop te krijgen in Barcelona. Op de meeste plekken waar je paella kunt krijgen, staat ook fideuà op de kaart. Hetzelfde idee, maar dan met noodles in plaats van rijst. Bij dit gerecht krijg je een flinke klodder alioli, en dat is misschien wat minder geschikt voor een romantische date…

8. Dierentuin

dierentuin

Aapjes kijken doet het altijd goed op een date. In de Zoo de Barcelona wonen diersoorten als leeuwen, tijgers en olifanten, maar kun je ook een dolfijnenshow bezoeken. Tip: ga op een doordeweekse dag, dan is het er een stuk minder druk dan in weekenden en vakanties.

9. Tibidabo

tibidabo

Buiten de drukte van de stad, omgeven door groen en een pretpark waar niet alleen kleine kinderen blij van worden. In zoverre dat nog niet gebeurd was, bloeit de liefde op de Tibidabo vanzelf op! Romantische must-do’s vinden wij een ritje maken in het reuzenrad en het uitzicht bewonderen vanaf het beeld bij de kerk.

10. Churros eten

churros

Dit is vooral een aanrader als het buiten koud is. In de stad staan verschillende kramen waar overheerlijke churros con chocolate worden verkocht, maar net wat gezelliger is natuurlijk een warm cafeetje. Een fijne plek vinden wij Granja M. Viader (Carrer d’en Xuclà 4-6, in de wijk Raval).