8 x sporten in Barcelona

Wil je – tussen het strandhangen, tapas eten en terrasjes pakken door – je conditie een beetje op peil houden tijdens je vakantie in Barcelona? Dan zijn er genoeg opties. Het is een ontzettend actieve stad en mogelijkheden om te sporten zijn er dan ook in overvloed. Dit vinden wij de zeven leukste sportieve activiteiten:

Running Tours Barcelona

De stad verkennen op je hardloopschoenen, dat kan met Running Tours Barcelona. Je kunt, afhankelijk van je conditie, kiezen voor verschillende afstanden en routes. Vroege vogels sluiten zich aan bij de ochtendtour, maar ’s avonds rennen is ook mogelijk.

Loop een (halve/kwart) marathon

De Zurich marathon van Barcelona, die elk jaar aan het eind van de winter wordt gelopen, is een van Europa’s populairste en een aanrader voor sportievelingen die rond deze tijd in de stad zijn. De halve marathon vindt altijd iets eerder plaats. Is voor jou 10 kilometer meer dan genoeg? Dan zijn de Cursa Bombers in juni en de Cursa de la Mercè  in september erg leuk.

Bootcampen

Heb je zin om een uur keihard te trainen in de buitenlucht, samen met een groep leuke mensen? In de stad worden verschillende bootcamps georganiseerd, waar je zo kunt aansluiten tijdens je stedentrip. Kijk eens bij Urban Gorillas of Beachfit.

Paddlesurfen

De zee bij Barcelona is redelijk rustig, dus surfen is er niet erg spannend. Een leuk alternatief is ‘suppen’ (Stand Up Paddle surfen), waarbij je, al staande op een plank, over het water roeit. Bij het strand van Barceloneta zitten verschillende zaken waar je voor een uur of dagdeel een plank kunt huren. Les nemen is wat ons betreft niet nodig: na een paar keer vallen zal het vanzelf gaan!

Volleybal

Niet het type om urenlang op het strand te liggen bakken? Wat dacht je van een fanatiek potje volleybal? Op de meeste stranden kun je, wanneer het niet te druk is, je net zo opzetten. Een perfecte workout voor een warme zomerdag, want na afloop duik je meteen de zee in.

Yoga

’s Morgens vroeg, als de meeste toeristen zich nog een keertje omdraaien in bed en de locals gaan werken, is het strand een oase van rust: wat ons betreft een perfect moment om je yogamatje te pakken. Op het moment dat Barcelona wakker wordt, ben jij helemaal zen om aan een nieuwe vakantiedag te beginnen. Het stadspark is overigens ook een fijne locatie voor yoga. Verspreid over de stad worden bovendien verschillende klasjes gegeven.

Mountainbiken

Klaar voor het grovere werk? Huur dan een stoere mountainbike en ga lekker de natuur in. De Montjuïc en Tibidabo zijn favoriet bij fietsers die niet te ver weg willen gaan, maar toch alle ruimte willen hebben om een paar uur flink door te trappen. Uitleenpunten zijn er voldoende, met name in de wat hoger gelegen wijken van de stad.

Open camp

In de zomer van 2016 opende ‘s wereld eerste themapark dat zich volledig richt op sport. Bij Open Camp op de stadsheuvel Montjuïc – waar in 1992 de Olympische Spelen werden gehouden – kun je een dagje ervaren hoe het is om atleet te zijn. Je kunt kiezen uit 25 soorten sporten, waaronder sprinten, motorracen, boksen en basketballen.