Sporten in Barcelona

Barcelonezen zijn fanatiek als het gaat om sport. FC Barcelona kent natuurlijk iedereen, maar ook de Formule 1 in de buurt van Barcelona en de marathons in de stad zijn erg belangrijk. Of je nou een wedstrijd wilt bijwonen of zelf wil sporten, als sportliefhebber in Barcelona ben je zeker aan het juiste adres. In dit artikel zet ik alles over sporten in Barcelona op een rij.

Inhoud

Sporten in Barcelona

In 1992 werden de Olympische spelen gehouden in het Olympisch stadion op de Montjuïc. Sindsdien zijn de mogelijkheden alleen maar uitgebreid. Er is een enorm aanbod voor degenen die zelf willen sporten en er zijn verschillende mogelijkheden om een wedstrijd bij te wonen, zoals een voetbalwedstrijd van het legendarische FC Barcelona of of voor de autosportfans de Formule 1. Voor fanatiekelingen is er de mogelijkheid om zelf mee te doen aan een marathon. Natuurlijk zijn er ook andere opties, zoals lekker beachvolleyballen of yoga in het park of op het strand. Scroll door en je vindt alle opties.

Voor de echte sport fans is er de Barcelona Sports Fan Pass. Met deze sportpas kom je op de beste sportlocaties en krijg je andere toffe bezienswaardigheden te zien. Wanneer je deze kortingskaart aanschaft heb je toegang tot de Camp Nou Experience, de Montjuïc kabelbaan, het Olympisch Museum en je verplaatst je gemakkelijk met de Hop-on Hop-off bus. De Barcelona Sports Fan Pass kost €77. Betalen gaat makkelijk en veilig met iDeal of Bancontact.

Sportkalender Barcelona

Als het draait om sport zijn de wedstrijden van FC Barcelona, de Formule 1 en de hardloopwedstrijden toch wel het belangrijkst, zowel voor locals als toeristen.

FC Barcelona

Camp Nou tijdens voetbalwedstrijd FC Barcelona

FC Barcelona is voor de meeste Barcelonezen en voetbalfanaten een hoogtepunt. Camp Nou is een van de grootste stadions van de wereld. Als voetbalfan wil je dit niet missen toch? Voor het bijwonen van één van de wedstrijden klik je hier. Het stadion bezoeken zonder wedstrijd maar mét kijkje achter de schermen? Dat kan! Alle info vind je hier.

Formule 1

Formule 1 race Barcelona

Op zo’n 20 kilometer van Barcelona ligt het Formule 1 circuit van Barcelona. Max Verstappen won hier in 2016 zijn allereerste Grand Prix. Op deze pagina vind je alle info over het circuit.

Hardlopen

hardlopen strand

Hardlopen is een erg populaire sport onder de locals. Jaarlijks worden er (hele en halve) marathons gehouden waar locals en toeristen aan kunnen deelnemen. Deze wedstrijden trekken duizenden deelnemers. Er zijn verschillende hardloopwedstrijden voor de beginnende hardlopers en gevorderde hardlopers. In de meeste gevallen moet je je inschrijven en betaal je een deelnamebedrag. Hieronder vind je een compleet overzicht van dit jaar (2023).

Hardloopkalender 2023

11 x sporten in Barcelona

Wil je – tussen het strandhangen, tapas eten en terrasjes pakken door – je conditie ook een beetje op peil houden tijdens je vakantie in Barcelona? Dan zijn er genoeg opties. Het is een ontzettend actieve stad en mogelijkheden om te sporten zijn er dan ook in overvloed. Dit vind ik de negen leukste sportieve activiteiten:

BodyWorxHub

Sporten bij BodyWorxHub

Als je wilt sporten, plezier maken én nieuwe mensen wilt leren kennen, ben je bij BodyWorxHub aan het goede adres, want hier wordt sporten gecombineerd met sociale evenementen.

BodyWorxHub geeft doordeweeks verschillende buitenlessen op mooie locaties in de stad. De lessen variëren van High Vibe HiiT lessen, kettle bell krachttraining tot pilates, danslessen & stretching. Op zaterdag wordt de les altijd gevolgd door een heerlijke brunch aan het strand. Eens keer per maand biedt BodyWorxHub een groter evenement zoals een fietstour of een treasure hunt door de stad in combinatie met een sportles.

Als je maar voor korte tijd in Barcelona verblijft kan je een pas kopen voor één les. Normaal gesproken kost een losse les €10,- maar met de free trial pas kan je een les uitkiezen om gratis uit te proberen!

Lijkt het je leuk en zou je vaker willen sporten bij de BodyWorxHub? Met de code Barcelonatips20 krijg je 20% korting bij aankoop van een 10 rittenkaart. De 10 rittenkaart kost normaal gesproken €88,-, wanneer je gebruik maakt van de kortingscode kan je hem aanschaffen voor €70,40. Onderstaand vind je alle prijzen van BodyWorxHub:

  • BodyWorxer Newbee (€30,-). Maak gebruik van deze actie en krijg de eerste maand voor €30,- waarin je onbeperkt alle lessen kan volgen.
  • BodyWorxer Star (€50,- per maand). BodyWorxer Star is een abonnement van een halfjaar waarin je onbeperkt alle outdoor lessen en online lessen kan volgen.
  • BodyWorxer Fan (€55,- per maand). Dit abonnement van 3 maanden biedt onbeperkt alle outdoor en online lessen aan.
  • BodyWorxer Rookie (€60,- per maand). Dit is een abonnement van 1 maand waarin je alle outdoor en online lessen onbeperkt kan volgen.
  • BodyWorxer Flexi (met kortingscode €70,40). Met BodyWorxer Flexi koop je een 10 rittenkaart waarbij je zelf kan kiezen welke 10 lessen je wilt volgen. Let wel op, de kaart is 2 maanden geldig.
  • BodyWorxer Nomad (€45,- per maand). Met dit abonnement heb je toegang tot alle online lessen. Het abonnement is elke maand opzegbaar.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over BodyWorxHub? Neem dan zeker even een kijkje op Instagram @bodyworxhub of op de website.

BodyWorxHub is opgericht door Julia Tiedemann, een vloeiend Nederlands sprekende Duitse in Barcelona, die fit worden leuk wil maken voor iedereen. Het gaat erom dat je je goed voelt en dat je tegelijk plezier hebt. Het maakt niet uit hoelang je in Barcelona verblijft, je kan altijd een lesje meedoen.

Running Tours Barcelona

De stad verkennen op je hardloopschoenen, dat kan met Running Tours Barcelona. Je kunt, afhankelijk van je conditie, kiezen voor verschillende afstanden en routes. Vroege vogels sluiten zich aan bij de ochtendtour, maar ’s avonds rennen is ook mogelijk.

Loop een (halve/kwart) marathon

De Zurich Marathon van Barcelona, die elk jaar aan het eind van de winter wordt gelopen, is een van Europa’s populairste marathons en een aanrader voor sportievelingen die rond deze tijd in de stad zijn. De halve marathon vindt altijd iets eerder plaats. Is voor jou 10 kilometer meer dan genoeg? Dan zijn de Cursa Bombers in juni en de Cursa de la Mercè in september erg leuk.

Bootcampen

Heb je zin om een uur keihard te trainen in de buitenlucht, samen met een groep leuke mensen? In de stad worden verschillende bootcamps georganiseerd, waar je zo kunt aansluiten tijdens je stedentrip. Kijk eens bij Urban Gorillas of Beachfit.

Paddlesurfen

De zee bij Barcelona is redelijk rustig, dus surfen is er voor veel surfers niet erg spannend. Een leuk alternatief is ‘suppen’ (Stand Up Paddle surfen), waarbij je, al staande op een plank, over het water roeit. Bij het strand van Barceloneta zitten verschillende zaken waar je voor een uur of dagdeel een plank kunt huren. Les nemen is wat ons betreft niet nodig: na een paar keer vallen zal het vanzelf gaan!

Wingfoiling

Wil je een keer iets anders proberen? Dan is wingfoiling misschien wel iets voor jou.  Deze bijzondere sport is een combinatie van windsurfen en kitesurfen waarbij je board boven het water zweeft. Om deze sport te beoefenen heb je drie onderdelen nodig, een wing, een board, en een foil. Leuk voor een sportief dagje op het water!

Volleybal

Niet het type om urenlang op het strand te liggen bakken? Wat dacht je van een fanatiek potje volleybal? Op de meeste stranden kun je, wanneer het niet te druk is, je net zo opzetten. Een perfecte workout voor een warme zomerdag, want na afloop duik je meteen de zee in. Schroom ook niet om te vragen aan een spelend team of je mee mag doen, heel gebruikelijk.

Yoga in de stad

’s Morgens vroeg, als de meeste toeristen zich nog een keertje omdraaien in bed en de locals gaan werken, is het strand een oase van rust: wat ons betreft een perfect moment om je yogamatje te pakken. Op het moment dat Barcelona wakker wordt, ben jij helemaal zen om aan een nieuwe vakantiedag te beginnen. Het stadspark Ciutadella is overigens ook een fijne locatie voor yoga. Verspreid over de stad worden bovendien verschillende klasjes gegeven.

Yoga in de natuur

Meer tijd nodig om tot rust te komen? Ga dan de bergen in en komt tot rust tijdens een geweldige yogaretreat. De Nederlandse Joyce organiseert regelmatige deze retreats op een erg mooie locatie en voor een goede prijs. Alle informatie vind je op deze website.

Mountainbiken

Klaar voor het grovere werk? Huur dan een stoere mountainbike en ga lekker de natuur in. De Montjuïc en Tibidabo zijn favoriet bij fietsers die niet te ver weg willen gaan, maar toch alle ruimte willen hebben om een paar uur flink door te trappen. Uitleenpunten zijn er voldoende, met name in de wat hoger gelegen wijken van de stad.

Padellen

Padel is een veel voorkomende sport in Barcelona. Door de hele stad zijn verenigingen te vinden met padelbanen. Vaak in combinatie met andere sporten. Via de handige app Playtomic kun je een baan huren, vaak voor een uur. Bekende locaties zijn bijvoorbeeld CN Montjüic of Beach Padel Club. Je kunt ook deelnemen aan toernooien die worden georganiseerd. 

Met een groep in Barcelona?

Zin in een sportieve activiteit met een groep? Ik kan alle bovenstaande opties voor je regelen en nog veel meer. Mail me op [email protected] voor alle mogelijkheden of kijk op de pagina voor groepen.