9 Redenen om Spaans te komen leren in Barcelona

Barcelona is voor iedereen geweldig, maar het wordt nog tien keer leuker als je Spaans spreekt. Negen redenen om je als de wiedeweerga in te schrijven voor een talencursus in Barcelona.

1. Contact met locals

Als je voor langere tijd in Barcelona wilt blijven, is het natuurlijk wel zo leuk om een beetje contact te hebben met de Barcelonezen zelf. Wij merken dat zij nét wat opener voor je staan als je ze niet in het Engels, maar in het Spaans aanspreekt. Voor je het weet vertellen ze je in geuren en kleuren hoe hun ‘barrio’ er veertig jaar geleden uitzag of verklappen ze waar je de lekkerste ‘pan con tomate’ eet (ook als je ze niet kunt volgen, gewoon blijven knikken en glimlachen…)

2. Lekker weer

Vergeet door de regen naar school fietsen en vervolgens de hele dag met een nat en koud pak in de klas zitten. In plaats daarvan loop je ’s morgens heerlijk door het zonnetje naar school. Door het lekkere weer (meestal dan toch) speelt het leven in Barcelona zich grotendeels buiten af. In vergelijking met veel andere steden is Barcelona in de zomer ook niet zo ontzettend heet, dus is het op school wel uit te houden.

3. Studeren op het strand

Om de Spaanse taal te beheersen moet er natuurlijk gestudeerd worden. Dat kan in de bieb, maar binnen zitten is zonde in Barcelona. Studieboeken mee naar buiten dus! Tip: installeer je lekker op het strand en beloon jezelf na elke 20 nieuw geleerde woordjes met een duik in de Middellandse Zee.

4. Internationale stad

Omdat veel mensen Barcelona net zo geweldig vinden als wij, strijken er aan de lopende band mensen uit alle windstreken van de wereld neer. Er zijn altijd veel nieuwelingen die op zoek zijn naar vrienden, dus je wordt makkelijk opgenomen. Al die nationaliteiten bij elkaar hebben nog een voordeel: mocht je Spaans in het begin nog niet zo vlotten, dan kom je met Engels ook een eind.

5. Veel talenscholen om uit te kiezen

Of je nu liever naar een grote school gaat of juist een wat kleinere, in Barcelona is de keuze enorm! Veel scholen bieden ook kamers in een studentenhuis, wel zo makkelijk!

6. Veel en goedkope vluchten

Heimwee is geen excuus. Vanuit Nederland gaan er zo’n tien vluchten per dag naar Barcelona en als je het een beetje gunstig uitzoekt, kun je voor een paar tientjes retour. Vrienden en familie kunnen je dus makkelijk een weekendje komen opzoeken!

7. Catalaans

Naast het Spaans is het Catalaans de officiële taal van Barcelona. Er zijn zeker overeenkomsten, maar het Catalaans is absoluut een eigen taal (vergelijkbaar met Fries in Nederland). Geen zorgen, ook zonder Catalaans red je je hier prima. Maar als je nu echt heel ambitieus bent, zet dan gewoon in op beide talen.

8. Veel te doen buiten de lesuren

Tijd om je te vervelen is er niet in Barcelona. Als je er na de les (en het maken van je huiswerk, niet te vergeten) op pad wilt, kun je je te buiten gaan aan het culturele aanbod en een bruisend nachtleven. Elke avond van de week worden er leuke feestjes gegeven en kun je je Spaans mooi in de praktijk brengen bij de barman. En wil je je kunstkennis bijspijkeren, dan helpen Gaudí, Miró en Picasso je graag een op weg.

9. Lekker eten (en goedkoper dan Nederland)

Paella aan het strand en tapas in een leuk Spaans barretje of op een van de vele versmarkten. Barcelona is een walhalla voor foodies. Eigenlijk té verleidelijk om niet de hele dag door te eten! Ach, tussen al dat harde studeren door mag je best wel wat lekkers. Veel restaurants bieden een menu del día, waar je voor 10 euro een voor- en hoofdgerecht, een toetje en een drankje krijgt. Sowieso is uiteten in Barcelona over het algemeen een stuk goedkoper dan in Nederland.