Carola’s tip: turrón

Turrón is een typisch Spaanse lekkernij die vooral rond de feestdagen massaal wordt verkocht. De grootste producenten van deze nougat zitten in Valencia, maar ook in Barcelona is turrón volop verkrijgbaar.

Voor deze aflevering van Carola’s Tips neemt Carola je mee naar een turrónwinkeltje in de gotische wijk, waar ze je alles over het snoepgoed vertelt.

Tip: turrón is een leuk souvenirtje voor de thuisblijvers, ook buiten de feestdagen. De video namen we op bij Vicens (C/Peritxol 15). Ook op de Rambla is de nougat volop verkrijgbaar, en in de winkels van Planelles Donat (Port de l’Àngel 7, 25 en 27).

Heb je de andere afleveringen van onze videoserie trouwens al gezien? Hieronder staan de video’s die we tot nu toe hebben gepubliceerd:

El Ciclo
De Sagrada Família
Het dakterras van het Historisch Catalaans Museum
Koffie met ijs
Het strand van Barcelona
De ‘Bomba’ van Barceloneta
Het standbeeld van Columbus
De markt van Santa Catarina

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!
delingen