Hoe kom je bij Park Güell?

Grote kans dat Park Güell op het programma staat tijdens je stedentrip naar Barcelona. Maar hoe kom je er? Omdat het park verschillende ingangen heeft en de dichtstbijzijnde metrohalte best even lopen is, kunnen we ons voorstellen dat je de route naar het park van te voren wilt uitstippelen. Daarom: 5 manieren om bij Park Güell te komen.

Met de metro: Plaça Lesseps

park guell routePak de metro naar station Lesseps (L3, groene lijn) en loop via Plaça Lesseps en de drukke Travessera de Dalt tot aan de Carrer Larrard. Hier ga je linksaf en loop je omhoog tot je aan de Carrer d’Olot de hoofdingang van Park Güell ziet liggen. Let op: het is best even klimmen en je de wandeling duurt een kleine 20 minuten.

park guell route
Een andere optie – en de leukste, als je het ons vraagt – is om vanaf Plaça Lesseps niet de Carrer Larrard, maar een straat eerder (Avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya) linksaf te slaan. Aan je linkerhand staat een mooie klooster en even verderop kom je uit bij roltrappen die omhoog gaan tot aan de Carrer d’Olot. Let op: omlaag kan alleen met de gewone trap!

Met de metro: Vallcarca

park guell route
Een goede optie voor wie toe is aan wat fysieke inspanning. Stap uit bij de metrohalte Vallcarca (eveneens L3, maar dan één halte later dan Lesseps, vanaf Plaça Catalunya gezien). Kies voor de uitgang Parc Guell* en ga bij de straat Baixada de la Glòria linksaf. Je kunt nu deels met roltrappen omhoog, maar wees ook voorbereid op een flinke steile klim. Je komt uit bij een zijingang van het park, waar je meteen prachtig uitzicht over Barcelona hebt.

*Voor de oplettende lezer: Park Güell schrijf je officieel op z’n Engels, dus met een ‘k’, maar in dit geval wordt in het metrostation ‘Parc Guell’ geschreven.

Met de metro: El Coll La Teixonera

park guell route
Een paar jaar geleden werd de nieuwe metrolijn L5 (blauwe lijn) aangelegd. Die kun je bijvoorbeeld pakken vanaf de halte Diagonal of – mocht je Park Güell en Sagrada Familia combineren – vanaf de halte Sagrada Familia. Stap uit bij El Coll La Teixonera en kies dan voor de uitgang Mare de Deu de Coll en vervolgens voor Beat Almato. In de Carrer Beat Almato neem je de roltrap omhoog en ga je rechts de Carrer Sanruari in. Na de kerk ga je rechts de Carrer Ceuta in en neem je het middelste van de drie straatjes. Loop door tot aan de Cami de Can Mora en na zo’n vijf minuten lopen, als de weg stijl omhoog gaat, ga je rechts. Na zo’n 200 meter kom je bij een toegangspoort naar Park Güell.

De halte El Coll la Teixonera is overigens de diepste metrohalte van Barcelona. Om bij het perron te komen moet je met een lift heel diep onder de grond.

Met de bus

Vanaf Plaça Universitat, Plaça Catalunya of de Passeig de Gràcia kun je lijn 24 (Paral·lel/Carmel) nemen tot aan de Carretera del Carmel. Je komt dan uit bij een zijingang van Park Guell.

Met de Hop on-Hop off bus

hop-on-hop-off-bus
De toeristenbus van Barcelona maakt natuurlijk ook een stop bij Park Güell. Kies hiervoor de bus die de blauwe route rijdt.

Met de taxi

taxi
De makkelijkste optie. Een taxi kan je gewoon voor de hoofdingang van Park Güell afzetten. Vanaf het centrum ben je voor een ritje zo’n 12 euro kwijt.

Met de fiets

Af en toe krijgen we de vraag of fietsen ook mogelijk is, naar Park Güell. Dat is het, maar alleen voor wie een héél goede conditie heeft of een elektrische fiets (en zelfs dan is het nog pittig). Vanaf het centraal Plaça Catalunya is het zo’n vijf kilometer, waarvan deels klimmend moet worden afgelegd.

De situatie nu in Barcelona: de laatste updates van het Barcelonatips-teamVerder lezen