Italiaanse restaurants in Barcelona

De grootste groep niet-Spaanse inwoners in Barcelona zijn de Italianen. Het is dus geen wonder dat je op zo’n beetje elke straathoek een Italiaanse bar of restaurant treft. Geen straf, vind ik. Want soms heb je gewoon zin in een groot bord pasta of een lekker ongezonde pizza. Dit zijn mijn favoriete Italiaanse restaurants in Barcelona.

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Ja, wil ik hebben!

Meer informatie

1. Gravin

Prijsklasse: Tapas kosten gemiddeld tussen de 5 en 10 euro en pasta’s tussen de 12 en 14 euro.
Zeker proeven:  De zwarte spaghetti met kokkels en inktvis.
Waar: Carrer de Rera Palau 3 El Born

Op een gezellig pleintje in de wijk El Born zit Gravin. Dit is een sfeervolle zaak met uitstekende gerechten. Op de kaart staan geen pizza’s, maar wel gruwelijk lekkere pasta’s, visgerechten en andere platos om je vingers bij af te likken. Als je meer zin hebt om te delen staan er overheerlijke tapas op de kaart, zoals mosselen, kroketten en tonijntartaar… Doordeweeks kun je hier een dagmenu eten: een voorgerecht, hoofdgerecht, drankje en toetje voor 13 euro.

2. Buon Appetito

Prijsklasse: Voor een voorgerecht betaal je tussen de 4 en 10 euro en een hoofdgerecht kost tussen de 8,50 en 12 euro.
Zeker proeven: De salade caprese en risotto met zeevruchten zijn mijn favoriet.
Waar: Av. del Marquès de l’Argentera 19 El Born

Italianen weten Buon Appetito tegenover treinstation La França te vinden en dat is natuurlijk een goed teken. Het is niet het meest gezellige restaurant van Barcelona, maar dat maakt de kwaliteit meer dan goed. Ze serveren overheerlijke pizza’s, verrukkelijke pasta’s en rijkgevulde salades. Als er Italiaans voetbal op tv is, loopt de tent standaard vol.

3. Les Dues Sicílies

Prijsklasse: 2 euro voor een pizzapunt
Zeker proeven:  De pizza margaritha of die met pesto
Waar: Carrer dels Carders 22 El Born en Calle Comtal 19 El Gòtic

Les Dues Sicílies is voor de snelle trek. Pizzapunten gaan er voor 2 euro per stuk als warme broodjes over de toonbank. Er worden ook bakjes lasagne en Italiaanse toetjes verkocht, maar wat mij betreft is de pizza absoluut favoriet. Echt plek om te zitten is er niet, dus neem je punt (of een hele pizza) lekker mee.

De Barcelona Card: onbeperkt met het ov + gratis entree en kortingen bij musea

Meer weten!

4. Tucco

Prijsklasse: Voor 9 euro heb je een menu, inclusief groot bord (gevulde) pasta, drankje en toetje.
Zeker proeven:Neem de ravioli met ricotta en spinazie en als toetje de tiramisu of dulce de leche.
Waar: Carrer del Consolat de Mar 23 en Carrer del Consell de Cent 247 Eixample

De Italiaans-Argentijnse eigenaar van Tucco heeft het begrepen. ‘s Morgens wordt de pasta in de keuken boven het restaurant gemaakt en vanaf lunchtijd kun je hier voor een héél fijne prijs geweldig eten. Stel je gerecht aan de kassa van het restaurant samen. Het concept van dit restaurant werkt als volgt: Aan de kassa kan je kiezen welke pasta en ingrediënten je wil. Daarna reken je af en als het eten klaar is wordt dit naar je tafel gebracht.

5. Parking Pizza

Prijsklasse: Een pizza kost tussen de €10 en €15 euro.
Zeker proeven: Pizza Buratta
Waar: Carrer de Londres 98 Eixample

Parking Pizza is een vrij nieuw concept in Barcelona en dé spot om een pizza te eten. De zaak heeft een trendy inrichting met zeer vriendelijk personeel. De oven wordt met hout gestookt wat de pizza’s extra lekker maakt. Naast pizza’s staan er op de kaart ook overheerlijke salades die je bij de pizza kunt eten. Tip: reserveer van te voren of ga er op tijd heen want de plek raakt al snel vol.

6. Napolitan

Prijsklasse: Tussen de 8 en 12 euro
Zeker proeven: Pizza Napoli
Waar: Carrer del Baluard, 69 Barceloneta

Ik kan zeggen dat Napolitan één van de beste pizzeria’s in de stad is. De pizza’s worden gemaakt in een Napolitaanse houtoven, en dit is zeker terug te proeven. Ze zitten vol met smaak en zijn om je vingers bij af te likken..  Voor een lekkere pizza ben je hier dus zeker aan het juiste adres. Napolitan serveert naast haar pizza’s ook salades en antipasti en de desserts mogen er ook zeker wezen.

7. La Bella Napoli

Prijsklasse: 25 per persoon voor een drankje, gerecht en dessert
Zeker proeven: De tiramisu
Waar: Carrer de Margarit 12-14 Poblesec en Carrer de Villaroel 101 Eixample

Op de kaart van La Bella Napoli staan voornamelijk pasta’s, maar ook een aantal voortreffelijke pizza’s (zoals de Diavola, met chorizo!). Naast het lekkere eten serveert het restaurant ook overheerlijke wijnen. Een échte aanrader voor de liefhebbers van Italiaans eten. La Bella Napoli heeft vriendelijke en rappe bediening en gemiddelde prijzen. Reserveer van te voren altijd een plekje want het kan  erg druk zijn!

Veel van de genoemde restaurants bevinden zich in de wijk El Born, simpelweg omdat ik daar veel kom en graag ga eten. Mocht je nou een andere Italiaan ontdekt hebben, geef het even door via [email protected] of tag ons op Instagram (@barcelonatips). Vind ik leuk!