La Sagrada Família en Park Güell op één dag

Als je een paar dagen in Barcelona bent, wil je uiteraard zoveel mogelijk zien. La Sagrada Família en Park Güell van architect Antoni Gaudí staan vaak hoog op het verlanglijstje, zeker als je voor het eerst naar Barcelona komt. Hoe plan je dat het beste als je ze allebei op dezelfde dag wilt bezoeken? Onze tips!

Aanrader: schaf de Barcelona City Pass aan (inclusief tickets voor de Sagrada Familia en Park Güell!) en bespaar geld. Scroll naar beneden voor meer informatie of klik hier om de Barcelona City Pass direct aan te schaffen..

Eerst Sagrada Família of eerst Park Güell?

Dat is een persoonlijke keuze, je gaat van boven (Park Güell) naar beneden (La Sagrada Família) of andersom. Hoe dan ook, wij raden je in ieder geval aan om voor beide bezienswaardigheden de tickets van te voren online te reserveren, zeker in het hoogseizoen (jun-sep).

Om de Sagrada Família vanbinnen te kunnen zien, heb je gemiddeld een klein uur nodig. Een tour met audio-guide (daar betaal je extra voor) duurt 60 minuten. Als je een van de torens wilt beklimmen – omhoog met de lift, naar beneden met de trappen – kun je het beter wat ruimer nemen.

In Park Güell ben je in het betaalde deel over het algemeen ook een uur zoet. Als je ook nog graag in het overige deel van het park wilt wandelen (en dat raden we zeker aan!) tel er dan nog maar een uur bij op.

Tickets voor La Sagrada Família (€15 p.p. en €22 p.p. met audiogids) en Park Güell (€7) zijn heel eenvoudig en in het Nederlands te bestellen via onze samenwerkingspartner Tiqets. Wil je de torens van de Sagrada Família in? Boek je tickets dan van te voren via Ticketbar. Voor €29 p.p. kun je de kerk bezichtigen, de torens én krijg je er een audiogids bij.

Hoe kom je van Sagrada Família bij Park Güell?

Er zijn verschillende manieren om van het ene hoogtepunt van Gaudí naar het andere hoogtepunt te komen. Lopend, met de fiets of het openbaar vervoer. Handig om te weten: het hoogteverschil tussen Park Güell en de Sagrada Familia is behoorlijk. Fietsend of lopend moet je dus rekening houden met een flinke klim, of afdaling. Park Güell ligt een stuk verder bergopwaarts dan de Sagrada Familia. Hieronder de handigste routes.

Lopend

Heb je voldoende tijd tussen de twee bezoeken, dan kun je ook via de wijk Gràcia wandelen en daar lunchen of koffie drinken. Wij komen voor tapas graag bij Sol Soler op Plaça del Sol bij Sol Soler en gaan voor een kop chocola met citroentaart naar La Nena!

Met de fiets

Met de bus

Neem lijn 92 richting Av.Tibidabo (halte Sant Antoni Maria Claret-Lepant, je wandelt er in 10 minuten naartoe). Uitstappen bij Ctr del Carmel Parc Güell.

Met de metro

Neem de blauwe lijn L5 halte Sagrada Família richting Vall D’Hebron. Uitstappen bij halte El Coll – La Teixonera. Vanuit daar is het een kwartier lopen, maar het goede nieuws is dat je helemaal bovenin uitkomt en het is dus vrijwel nergens bergop gaat. En prachtige uitkijkpunten!

Met de taxi

Er staan altijd voldoende taxi’s klaar aan beide kanten van La Sagrada Família en die brengen je (afhankelijk van het verkeer) in 10-20 minuten naar Park Güell.

Eettips in de buurt van La Sagrada Família

  • Buenas Migas: focaccia’s, salades, smoothies en zelfgemaakte icetea, gebak, superlekkere koffie met verse melk, uitgebreide theekaart en biologische yoghurt met van alles erin
  • La Paradeta: voor de echte visliefhebbers! Reken op zo’n €25 per persoon voor een tafel vol vis, schaal- en schelpdieren. Op maandagen en tussen 16.00-20.00 gesloten.
  • Xurrería Sagrada Família: ouderwetse churros met chocoladesaus (ze hebben een piepklein terrasje, dus je moet wel een beetje mazzel hebben!)

Persoonlijke tip

Ken je het Casa de les Punxes al? Mocht je voldoende tijd hebben tussen de Sagrada en het park van Gaudí, dan kun je ook nog een bezoek brengen aan dit kasteeltje aan de Avinguda Diagonal (zie kaartje onderaan). Een aanrader voor als je met kinderen bent! Je kunt er prima langs als je van plan bent om tussendoor in de wijk Gràcia een hapje te eten.