Vermijd de rij en boek alvast je tickets

Stedentrip naar Barcelona en zoveel mogelijk zien? Vermijd ellenlange wachtrijen en boek alles slim van tevoren, gewoon online. Dan houd je tijd over om lekker uitgebreid op het terras te zitten of over de boulevard te slenteren.

Voor welke bezienswaardigheden is het raadzaam om van tevoren te boeken?

Sagrada Família

Ben je in het bezit van een kaartje, dan kun je naar binnen via de ingang aan de ‘geboortezijde’, de ‘fachada de la Natividad’. Houd er wel rekening mee dat je voor een bepaald timeslot reserveert en dat als je te laat komt, je met hetzelfde kaartje niet later of op een andere dag naar binnen kunt.

Je kunt een gids nemen of een zogenaamde audioguide, maar met bijvoorbeeld kinderen is dat minder handig aangezien beide alleen in het Engels worden aangeboden.

Een van de torens beklimmen kan ook, maar let op, dit moet je wel apart bijboeken van tevoren. Als je geen zin hebt in trappen lopen, kies dan voor de ‘passiezijde’ (Fachada de la Pasión), daar brengt de lift je zowel naar boven als naar beneden. Kinderen moeten 6 jaar of ouder zijn voor de klim.

Lees meer over deze bezienswaardigheid
Bestel nu alvast je tickets via Ticketbar

Park Güell

Lange tijd was de toegang gratis, maar sinds oktober 2014 moet je betalen voor het monumentale deel van Park Güell (waar bijvoorbeeld het beroemde Gaudíbankje staat).

De teleurstelling is groot als je na een flinke wandeling omhoog niet naar binnen kunt omdat het te druk is, boek dus zeker van tevoren tickets. Net als bij de Sagrada krijg je ook hier een timeslot waar ze streng mee omgaan, wees dus ruim op tijd.

Lees meer over deze bezienswaardigheid
Bestel nu alvast je tickets

Casa Batlló

Het sprookjesachtige meesterwerk van Gaudí staat langs de decadente Passeig de Gràcia, de duurste winkelstraat van Spanje. Koop je kaartje van tevoren, dan houd je tijd over om te shoppen.

Bij de entree zit trouwens een audiogids en een aan te raden videoguide inbegrepen, niet beschikbaar in het Nederlands maar wel in het Engels.

Lees meer over deze bezienswaardigheid
Bestel nu alvast je tickets

La Pedrera (Casa Milà)

Voor Gaudí’s steengroeve kun je kiezen voor een bezoek overdag of vanaf 21.00 ‘s avonds of een combinatieticket voor beide. Ook hier vragen ze om voor een bepaalde entreetijd te kiezen.

Bij de Pedrera by night krijg je op het einde een glas cava en er is ook een combinatieticket met de Zoo van Barcelona, handig voor als je met je kids in Barcelona bent! En als het weer zomer is (leuk om naar uit te kijken!) worden er bovenop het dak live jazzconcerten georganiseerd.

Lees meer over deze bezienswaardigheid
Bestel nu alvast je tickets

Picasso Museum

Er zijn verschillende type kaartjes te reserveren, voor de gehele collectie of de tijdelijke exposities. Ben je jonger dan 18, dan mag je hier altijd gratis naar binnen.

Op maandag gesloten en op donderdag gaan ze in plaats van 19.00 uur pas om 21.30 uur dicht, handig om te weten.

Lees meer over deze bezienswaardigheid
Bestel nu alvast je tickets

Palau Güell

Het paleis wat Gaudí in opdracht van mecenas Eusebi Güell ontwierp, vlak bij de Rambla, was lange tijd gesloten omdat het werd gerenoveerd, maar sinds een paar jaar is het weer te bezoeken.

De rijen zijn hier meestal niet erg lang, maar soms heb je echt pech en sta je toch een tijd te wachten. Er is een tijdschema en je mag een uur naar binnen (dat is genoeg voor het bezoek), de bijbehorende audioguide is gratis.

Je kunt op vrijdagmiddag een rondleiding doen met een Engelstalige gids, ook hiervoor kun je het best van tevoren entreekaarten kopen.

De eerste zondag van de maand kun je gratis naar binnen, op twee tijdstippen zijn entreekaarten beschikbaar: 10.00 en 13.30. Op is op, dus wees er op tijd bij!

Lees meer over deze bezienswaardigheid
Bestel nu alvast je tickets