zomer

Het is zomer in Barcelona: onze tips!

Heb je deze zomer een stedentrips naar Barcelona geboekt of sta je ergens in de omgeving op de camping en kom je voor een dagje naar de stad? Lees dan onze zomertips. En vergeet je niet goed in te smeren…

De zon staat hoog aan de hemel, geen wolkje te bekennen, de temperaturen stijgen richting de dertig graden en je begint te snakken naar een duik in de helderblauwe Middellandse Zee. De waaiers gaan weer standaard in de tas om er zuchtend mee te wapperen als bijvoorbeeld de airco in de metro het niet doet. Er gaat een ijsblokje in de koffie, op de terrassen wordt de tinto de verano (zomerwijn) ijskoud geserveerd en de gazpacho is niet aan te slepen. Op het strand worden er feestjes gevierd bij zonsondergang en je kunt er film kijken (met je voeten in het zand). En wat duurt de zomer toch heerlijk lang in Barcelona!

Koele binnentuinen en terrassen

Antic Teatre

Terrassen vind je op iedere straathoek in Barcelona, maar voor het ultieme bijkomen wil je misschien naar een beetje verstopte plek zonder rondrazend verkeer of het typische geroep van de strandverkopers (“mojito, mojito!”). Een van onze favorieten is de binnentuin van het Antic Teatre (adres: Carrer Verdaguer i Callis 12, dat is een zijstraatje tegenover het Palau de la Música) let op, ga hier echter niet heen met een grote groep, vinden ze niet zo fijn daar).

Andere favorieten:
Museum Frederic Marès (in straatje links naast de kathedraal, in El Gótico)
Mamma’s Café (c/Torrijos 26, in Gràcia)

Food & live muziek zomerfestivals

brunch in the park

In Barcelona kun je je hart ophalen als liefhebber van Street Food, oftewel eten dat wordt geserveerd vanuit een caravan, en picknicken terwijl de DJ plaatjes draait. Een greep uit de leukste events deze zomer:

Brunch in the park (kids-proof!)
Eat street

Música als parcs

musica als parcs

Er wordt ieder jaar weer naar uitgekeken: muziek luisteren in de sfeervolle omgeving van een park, een binnentuin of patio. Er staan maar liefst 47 concerten op het programma, met veel jazz en klassieke muziek. En het is helemaal gratis! Kijk voor een overzicht hier.

Film kijken in de openlucht

cinema a la fresca

De Barcelonezen zijn er gek op, cinema a la fresca ofwel film kijken in de buitenlucht. Er zijn verschillende plekken in de binnenstad waar je kunt aanschuiven, maar de drie belangrijkste zijn:
Op de Montjuïc
Op het strand (gratis!)
Bij het CCCB (gratis!)

In deze blogpost schreven we trouwens wat uitgebreider over filmkijken op de Montjuïc.

Zomersales

shoppen port angel

Op 1 juli begint de uitverkoop in Barcelona (veel winkels zijn zelfs al eerder begonnen) en die vindt plaats in drie fases (op een gegeven moment zijn er de segunda rebajas, gevolgd door de últimas rebajas). Dus ben je een shopaholic, trotseer de Barcelonese juli-hitte en sla je slag! Let op, tijdens de lunch/siesta en de hele maand augustus, zijn veel kleinere winkels gesloten. Grote ketens als H&M, Zara en Mango blijven gewoon open.

Festa Major de Gràcia

buurtfeest gràcia

Iedere wijk heeft z’n jaarlijkse buurtfeest, waarbij uiteraard alle Catalaanse tradities uit de kast worden getrokken. Het meest populaire festa major is die van de wijk Gràcia, dit jaar van 15 t/m 21 augustus. Er is live muziek tot in de kleine uurtjes en er wordt gestreden om de prijs voor de meest origineel versierde straat. Je moet wel tegen mensenmassa’s kunnen, het is met stip het drukst bezochte wijkfeest van de stad.

En dan nog dit: temperaturen van meer dan dertig graden zijn in juli en augustus hier heel gewoon. Lees onze eerste hulp bij hittegolven hier!