Bekijk de exotische vissen in het Aquarium

L’Aquàrium in Barcelona is het grootste zeeaquarium van Europa met maar liefst 11.000 vissen van 450 soorten, die met z’n allen per week ongeveer twee ton voedsel verorberen.

Tickets voor l’Aquàrium

Het aquarium is één van de meest populaire attracties in de stad. Koop je tickets online ontloop de vaak lange wachtrij in Barcelona. Via de officiële site van Barcelona Turisme kun je tickets bestellen voor l’Aquàrium.

Wat kun je verwachten?

aquarium_barcelonaKijk naar onder meer piranha’s, gigantische inktvissen, wonderlijke kreeften, schildpadden, kwallen, zeesterren en prachtige tropische vissen in alle kleuren van de regenboog. Loop door de spectaculaire, tachtig meter lange onderwatertunnel waar haaien rakelings langs je heen en boven je hoofd zwemmen.
Je kunt er trouwens ook echt met haaien zwemmen, maar dan moet je wel ter plekke een cursus ‘zwemmen met haaien’ doen en in het bezit zijn van je duikbrevet. Dit kost ook wel wat (zie praktische informatie).

Speciale attracties

Onze planeet is voor driekwart bedekt met water en toch weten we meer over het oppervlak van de maan dan over onze zeeën en oceanen. Op de tweede verdieping bij Planeta Aqua, leer je hoe er leven mogelijk is op de diepste zeebodems, waar het vaak pikdonker en ijskoud is, of juist in warme, tropische wateren.

Speciaal voor de allerjongsten is er Explora! waar je op ontdekkingsreis gaat naar de mysteries van de onderwaterwereld door te kijken, aan te raken en te luisteren. Je kunt levende fossielen bekijken en zien hoe sommige zeedieren van kleur veranderen om zich te verstoppen.

Praktische informatie

 • Adres:
  Moll d’Espanya del Port Vell s/n
  08039 Barcelona
  932217474
  Metro: L3 (groene lijn) Drassanes/L4 (gele lijn) Barceloneta
 • Prijs: €17 bij online aankoop van kaarten ( kinderen tot 3 jaar oud gratis).
  Openingstijden: ma t/m vrij 9.30-21.00 uur en op za en zo tot 21.30 uur. In de zomermaanden juli en augustus tot 23.00 uur.
 • Zwemmen met haaien: €300 (max. vier personen) op wo en za/zo van 9.30-14.00 uur.

Tickets voor l’Aquàrium

Koop je l’Aquàrium tickets online ontloop de vaak lange wachtrij in Barcelona. Via de officiële site van Barcelona Turisme kun je tickets bestellen voor l’Aquàrium.