Bezoek aan cava-producent Freixenet

De allerbeste cava wordt gemaakt in de buurt Barcelona en de koning onder de cava-producenten is Freixenet. gelegen op zo’n veertig kilometer van Barcelona, in een van de belangrijkste wijngebieden in Catalonië, El Penedès.

Meer informatie over deze Freixenet Cava-tour

Hier worden al druiven verbouwd sinds de Romeinen. Laat je inwijden in de rijke traditie en cultuur van deze goddelijke Catalaanse bubbels die sinds hevige protesten vanuit Frankrijk in de jaren vijftig geen champán (of in het Catalaans xampan) meer mogen heten. Bij aankomst word je hartelijk ontvangen, uiteraard met een koel glas cava en kinderen krijgen een druivensapje.

Wat kun je verwachten

In een video van ongeveer tien minuten krijg je algemene informatie over de geschiedenis van Freixenet waarna een bezoek volgt aan de oudste kelders uit het jaar 1922, onder begeleiding van een Engelstalige gids die vertelt over hoe cava gemaakt en bewaard wordt.

Daarna gaat de rondleiding per treintje verder langs de cavas uit de jaren zeventig, tachtig en negentig, je vergaapt je aan miljoenen flessen, waarvan er ongeveer tweehonderd miljoen per jaar verkocht worden in binnen- en buitenland.

Freixenet biedt ook de mogelijkheid om aan een cava-proeverij deel te nemen met diverse tapas, je proeft een aantal cava’s van diverse kwaliteiten en op aanvraag kun je er verschillende soorten ham en kaas bij bestellen.

Tot slot bezoek je de winkel ‘Dolors Ferrer by Freixenet’, waar je allerlei producten kunt kopen die gerelateerd zijn aan cava en de bodega’s van Freixenet.

Verwacht geen intiem bezoek bij dit grote bedrijf, daarvoor kun je toch het beste naar kleinere bodega’s gaan, maar desondanks is dit toch een leuk uitje vanuit Barcelona. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Praktische info

Openingstijden: ma t/m vr om 12.30 – 14.00 uur, zaterdag en zo- en feestdagen om 11.00 – 12.30 uur.
Prijs: €4,50 – €7,50 (kinderen tot acht jaar gratis).

Hoe kom je er vanuit Barcelona

  • Adres: Joan Sala 2 – Sant Sadurní d’Anoia (Penedès).
  • Met de auto: Via de autoweg AP-7 of AP-2, uitrit 27.
  • Met de trein: Vanaf de stations Barcelona-Sants of Plaça Catalunya, L4 RENFE richting Vilafranca del Penedès/Sant Vicenç de Calders, uitstappen bij Sant Sadurni d’Anoia (reis duurt ongeveer 45 minuten en de bodega Caves de Freixenet bevindt zich op vijftig meter afstand van het treinstation).

Meer informatie over deze Freixenet Cava-tour

De situatie nu in Barcelona: de laatste updates van het Barcelonatips-teamVerder lezen