Ontdek Barcelona tijdens een privéfietstour

Een fietstour is natuurlijk de perfecte manier om Barcelona te ontdekken. Heb je geen zin om met een grote groep achter een gids aan te fietsen, maar ben je op zoek naar een kleinschalige optie? Dan is een privé fietstour onder begeleiding van een Nederlandse gids bij El Ciclo iets voor jou. Alle gidsen van El Ciclo wonen permanent in de stad, spreken de taal en zijn goed geïntegreerd.

Meer informatie over fietstour van El Ciclo

 • Je ontdekt de stad op een comfortabele stadsfiets en de gids houdt rekening met jouw wensen. Vraag tijdens en na afloop van de tour ook naar zijn/haar persoonlijke tips voor tijdens de rest van je verblijf.
 • Deze tour is voor veel Barcelonabezoekers het hoogtepunt van hun verblijf! Ook bijzonder aan te raden voor gezinnen met kinderen. Omdat de gidsen bij El Ciclo gewend zijn om gezinnen mee te nemen, passen ze zich moeiteloos aan aan kleine en grotere kinderen.

Wat kun je verwachten?

El Ciclo is een bijzondere fietsenzaak waar de liefde van de eigenaar voor de tweewieler direct voelbaar is als je binnenstapt. De winkel is gevestigd in een authentieke middeleeuwse ruimte uit de zeventiende eeuw in de gotische wijk op een steenworp afstand van de Ramblas en het prachtige Plaça Reial.

Hier ontmoet je de gids. De fietstours van El Ciclo zijn altijd privé. De filosofie hierachter is simpel: er is in Barcelona al genoeg massatoerisme en eigenaar Ramiro zet juist in op duurzaam toerisme, zodat de locals zo min mogelijk hinder ondervinden van de tours. Dat betekent dat je niet in een grote groep met twintig anderen achter een gids aan fiets, maar in een klein groepje, met z’n tweetjes of alleen. Voordeel is dat je zelf kunt aangeven waar je interesses liggen, de gids om persoonlijke tips kunt vragen en dat de gids de tour aanpast als je met kleine kinderen deelneemt.

De gidsen van El Ciclo zijn allemaal locals die minstens drie jaar in de stad wonen. Ze spreken de taal en zijn goed geïntegreerd en op de hoogte van alle ins en outs. El Ciclo werkt dus niet met tijdelijke krachten die een standaard verhaaltje houden.

Samen bepaal je wat je tijdens je tour graag zou zien. Vervolgens ontdek je Barcelona gedurende een drie uur durende tour aan de hand van de uitgestippelde route en verhalen van je privégids. De tour eindigt weer bij El Ciclo waar je de fietsen kunt inleveren of gedurende de rest van de dag kunt huren.

El Ciclo fietsverhuur Barcelona fiets huren

Bekijk vooral ook de winkel zelf! De lampencollectie aan het plafond is gemaakt van tweedehands fietsonderdelen en Ramiro won eerder een prijs voor één van zijn designs. Overal waar je kijkt, doemen fietsgerelateerde objecten op (zo hangt de wc-rol aan een trapper). Ook leuk: de verschillende soorten fietsen waaronder een ouderwetse ligfiets en een eenwieler. Kortom, je kijkt je ogen uit.

Tot slot: je kunt bij El Ciclo gebruikmaken van het toilet en als dat nodig is een tas of koffer achterlaten.

Details

 • 3 uur durende fietstour
 • Aangepast op jouw wensen
 • Nederlandstalige privé gids, die permanent in de stad woont en goed geïntegreerd is
 • Fiets, slot en helm (indien gewenst) zitten bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke service
 • Alleen met reservering
 • 6 uur durende tour ook mogelijk

Prijzen

De privétours kunnen het hele jaar door geboekt worden. Wil je zeker zijn van een tour onder begeleiding van een eigen gids, zorg dan dat je op tijd reserveert, zeker in het hoogseizoen is het aantal plekken beperkt.

 • Gezelschap van 1 persoon: €78 per persoon
 • Gezelschap van 2-3 personen: €42 per persoon
 • Gezelschap van 4-5 personen: €37 per persoon
 • Gezelschap van 6-7 personen:  €33 per persoon
 • Gezelschap van 8-10 personen: €30 per persoon

Kinderen tot 12 jaar: helft van de prijs (bij minimaal 2 volwassenen)
Kinderen die niet zelf meefietsen, maar meegaan in een kinderzitje: gratis.

Meer informatie over fietstour van El Ciclo

El Ciclo biedt ook fietsverhuur en bamboe fietstours.