(On)bekenden spotten in Museu de Cera

Het Museu de Cera is het wassenbeeldenmuseum van Barcelona. Verwacht echter geen Madam Tussauds. Tussen de bijna driehonderd beelden zal je ook een hoop ‘onbekenden’ tegenkomen en de aankleding is weinig glamorous.

Meer informatie over het Museu de la Cera

De figuren in het museum zijn zowel fictief als echt bestaand, en komen uit verschillende perioden van de (Spaanse) geschiedenis. Denk aan Salvador Dalí, Don Quichot en prinses Diana. Ze zijn ondergebracht in het voormalige gebouw van de Bank van Barcelona, dat dateert uit 1867.

Erg leuk, met name voor kinderen, zijn de themaruimtes, zoals een onderzeeër, een bank of een ‘spookruimte’. Sinds kort kun je het museum ook s’ avonds bezoeken tijdens de zogenoemde Horror Experience, speciaal voor liefhebbers van spanning.
Neem na afloop zeker even de tijd voor een drankje in de sprookjesachtige bar El Bosc de les Fades, die bij het museum hoort. Bestel een drankje en laat je omringen door elfjes, (neppe)bomen en romantische lichtjes.

Nog geen zin om naar huis te gaan? In de ruimte El Passatge del Temps kun je de meest bijzondere origami-creaties bekijken en bovendien leuke gadgets vinden.

Persoonlijke tip:

In de om de hoek gelegen Passatge de la Pau (Passage van de Vrede) zit het fijne café Federal, ideaal voor een kop koffie of een uitgebreide brunch of lunch.

Prijzen

Volwassenen: 14,25 (met audiogids 17,58)
Kinderen 5-11 jaar en 65-plussers: 8,55 euro (met audiogids 11,88)

Meer informatie over het Museu de la Cera