Bezoek pretpark PortAventura bij Salou

Buiten Barcelona, in de gemeente Salou-Villa Seca, ligt een van de meest populaire attractieparken van Europa. PortAventura opende in 1995 zijn deuren en bestaat uit een ‘gewoon’ pretpark en een waterpretpark. Dat laatste is, met name in de warme zomers, natuurlijk buitengewoon populair bij zowel toeristen als locals.

Meer informatie over attractiepark PortAventura

Het ‘gewone’ pretpark is opgedeeld in zes verschillende ‘werelden’: de Middellandse Zee, Polynesië, China, Mexico, ‘Far West’ en ‘SésamoAventura’, die elk hun eigen attracties en voorstellingen hebben.

Maak bijvoorbeeld een ritje met de snelste achtbaan van de wereld (binnen drie seconden van 0 naar 135 kilometer per uur!), of waan je in Zuid-Oost Azië met de nieuwste attractie Ankor, waarbij je met een bootje een spannend circuit aflegt.

Wie alles wil meemaken, heeft waarschijnlijk meer tijd nodig dan één dag. Toegangskaarten zijn daarom ook te verkrijgen voor twee of drie dagen.

Wie zich als een echte local door de stad wil verplaatsen, huurt natuurlijk een scooter. En wie daarbij ook nog een beetje hip voor de dag wil komen, gaat naar Vesping, waar stoere exemplaren van het Italiaanse merk Vespa worden verhuurd. De oranje scootertjes brengen je binnen no-time naar alle bezienswaardigheden van de stad. Met de wind door je haren en je geliefde, een vriend of familielid achterop, kan de vakantie niet meer stuk.

Wat kun je verwachten

Kaartlezen en tegelijkertijd op de drukke weg letten, dat schiet natuurlijk niet op. Gelukkig heeft de organisatie van Vesping daar iets op bedacht: in het GPS-systeem van de scooters zijn drie verschillende routes geregistreerd. De Beach Tour brengt je onder andere langs de olympische haven, het strand van Bogatell, Poblenou en de Torre Agbar. Kies je voor de Gaudí Tour, dan word je langs negen bezienswaardigheden geleid waar de Catalaanse architect een steentje (of heel veel steentjes) aan heeft bijgedragen, en pik je ondertussen ook even het voetbalstadion van FC Barcelona mee. De Olimpic Tour, ten slotte, gaat onder meer door de leuke wijken El Born en Barceloneta, langs het Olympisch Stadion en een stukje over de Montjuic.

Prijzen PortAventura Park

Volwassenen: €45,00 voor één dag, €56,00 voor twee dagen en €79,00 voor drie dagen (plus gratis toegang tot Aquatic Park).
Kinderen (4-10 jaar) en 60-plussers: €39,00 voor één dag, €48,00 voor twee dagen en €64,00 voor drie dagen (plus gratis toegang tot Aquatic Park).

Prijzen Aquatic Park

Volwassenen: €28,00 voor één dag en €79,00 voor drie dagen (plus gratis toegang tot PortAventura Park)
Kinderen (4-10 jaar) en 60-plussers: €24,00 voor één dag en €64,00 voor drie dagen (plus gratis toegang tot PortAventura Park)

Adres

Avinguda de l’Alcalde Pere Molas, km 2, 43840 Villa Seca

Meer informatie over attractiepark PortAventura

shares