Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

augustus 2020

Maria Hemelvaart

augustus 15
buurtfeest gràcia

Deze katholieke feestdag, ook bekend als Maria Hemelvaart, wordt jaarlijks op 15 augustus gevierd. Dit is ook de eerste dag van het beroemde Festa Major (wijkfeest) in de buurt Gràcia.

Meer weten »

september 2020

Diada de Catalunya

september 11
La Diada

La Diada Nacional de Catalunya, kortweg La Diada, is dé feestdag van de regio Catalonië. Op 11 september hangen er meer Catalaanse vlaggen uit dan ooit en gaan inwoners massaal de straat op. Hoewel het officieel een regionaal feest is, noemen de Catalanen het toch hun ‘nationale’ feestdag.

Meer weten »

La Mercè

september 24

De lange warme zomer in Barcelona wordt traditioneel afgesloten met de feesten van La Merced (of La Mercè, op z’n Catalaans). Het hoogtepunt van het festival is 24 september, maar ook de dagen daaromheen is het volop feest

Meer weten »

november 2020

Allerheiligen

november 1

Met Allerheiligen eren de Spanjaarden hun overleden familieleden en stromen de begraafplaatsen vol. In Catalonië en in Barcelona worden op deze feestdag ‘castanyadas’ gehouden, waarbij de locals kastanjes (castanyas) poffen en zoete wijn drinken. Allerheiligen is een officiële feestdag in het hele land.

Meer weten »

december 2020

Dag van de Grondwet

december 6

Op deze dag vieren de Spanjaarden de ‘Constitución Española’ (Spaanse Grondwet) die na een referendum in 1978 ingevoerd werd. Hiermee kwam een eind aan de overgangsperiode na de dood van generaal Franco (1975) en werd Spanje een democratische rechtsstaat. In Barcelona wordt er niet heel uitgebreid bij stilgestaan, wel is het officiële feestdag.

Meer weten »

Dag van de Onbevlekte Ontvangenis

december 8

Een van de hoogfeesten van de Rooms-Katholieke Kerk en een officiële feestdag in het hele land. Houd er dus rekening mee dat winkels gesloten kunnen zijn.

Meer weten »

Kerstmis

december 25

Voor sommige Spanjaarden is ‘Nochebuena’, de avond van 24 december, het belangrijkste moment van het kerstfeest en voor anderen is dat de dag erop, 25 december.
Kerstmis is ook in Spanje bij uitstek een familiefeest. Winkels zijn gesloten. Ben je van plan te gaan uiteten, dan doe je er goed aan van te voren te reserveren.

Meer weten »

Sant Esteve

december 26

In tegenstelling tot de rest van Spanje is 26 december in Catalonië wel een vrije dag.
De katholieken vieren de naamdag van Stefanus, de eerste martelaar van het christendom. Traditioneel worden canelones gegeten, gevuld met de restjes van het kerstmaal.

Meer weten »

januari 2021

Nieuwjaarsdag

01/01/2021

Op 1 januari zijn in heel Spanje de winkels gesloten en dus ook in Barcelona. Een nieuwjaarsduik is aan het strand van Barcelona natuurlijk een stuk fijner dan langs de Noordzeekust. Om 12.00 uur organiseert de Club Natació Atlètic-Barceloneta een Nieuwjaarsduik langs het strand van La Barceloneta, Platja de Sant Sebastià om precies te zijn, in de richting van Hotel W.

Meer weten »

Driekoningenoptocht

05/01/2021 @ 4:00 pm - 9:00 pm
Barcelona centrum

Op 6 januari wordt in Spanje Driekoningen gevierd. De drie koningen komen de dag ervoor aan. Op 5 januari vindt de optocht (Gran Cabalgata de Reyes) plaats.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen