Van Girona Airport naar Barcelona

Het vliegveld van Girona ligt op ruim honderd kilometer ten noorden van Barcelona. Vanwege de lowcost vluchten die er landen, is het ook een populaire luchthaven voor stedentrippers die de Catalaanse hoofdstad willen bezoeken. De snelste manier om vanaf Aeroport de Girona – Costa Brava naar Barcelona te reizen is met de Barcelona Bus.

Barcelona Bus

Deze pendelbus van buscmaatschappij Sagalés brengt je snel en zonder tussenstops naar Barcelona’s grootste busterminal: Estació Barcelona Nord.

De vertrektijden van de Barcelona Bus zijn afgestemd op de aankomsttijden van de vluchten. Meestal vertrekt de bus ongeveer een half uur nadat een vliegtuig is geland.

Bus vliegveld Girona Barcelona

Voor de terugreis geldt hetzelfde: het bustransport van Barcelona naar Girona is aangepast aan de vertrektijden van de vluchten vanaf het vliegveld van Girona. Meestal is dat ruim drie uur voor het vetrek van de vlucht.

De rit naar Barcelona duurt een uur en tien minuten en de kosten bedragen 16 euro voor een enkele reis en 25 euro voor een retour (30 dagen geldig).

Kijk voor de laatste tarieven en de vertrek- en aankomsttijden van de bus tussen Girona en Barcelona op de website van Barcelona Bus of bel naar de informatielijn 0034 902 13 00 14 en vraag naar een Engelssprekende telefonist.

Bezoek Girona

Girona is overigens de Catalaanse naam van de stad die in de rest van Spanje Gerona wordt genoemd. De stad ligt in het noorden, niet ver van de grens met Frankrijk. Je kunt je stedentrip naar Barcelona ook combineren met een bezoekje aan Girona. In dit artikel lees je meer over deze op en top Catalaanse stad.