Hotel Barcelo Raval

Hotel Barceló Raval

Bekijk foto´s en aanbiedingen bij Hotel Barceló Raval »

Het Hotel Barceló Raval was bij de opening een gewaagd project: het ligt in het hart van El Raval, een wijk die tot de jaren negentig vooral bekend stond om zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Nadat El Raval al eerder een grote facelift had ondergaan – zo werd het museum voor hedendaagse kunst MACBA in 1995 in deze wijk gevestigd en werden groezelige straten van de kaart geveegd om plaats te maken voor een grote, open Rambla (de Rambla del Raval) – opende de Spaanse keten Barceló Hotels in 2008 het eerste grote luxe hotel in El Raval.

Barceló Raval, in de volksmond ook wel ‘de lampenkap’ genoemd vanwege de vorm, wordt vooral geroemd om de architectuur, het design en de decoratie. Ook heeft het hotel een ruim dakterras met zwembad en prachtig uitzicht. Je kunt ook het dakterras op als je niet in het hotel logeert. Hier heb je een fantastisch uitzicht. Pak hiervoor de lift naar de bovenste etage.

Captura de pantalla 2016-08-09 a las 11.36.46

Vanaf het hotel loop je in 5 minuten naar de Ramblas en in 10 minuten naar het Plaça Catalunya. Houd er wel rekening mee dat vooral ’s avonds sommige delen van El Raval een wat onveilige indruk geven, hoewel het er allang niet meer echt onveilig is. Sterker nog, de Rambla del Raval won de afgelopen jaren aan populariteit en is tegenwoordig bezaaid met gezellige terrasjes.

Voor- en nadelen

 • Volop luxe in een volkse wijk, dus het leukste van twee werelden
 • Aan de Rambla del Raval zitten leuke barretjes en terrassen
 • ’s Avonds laat kan de buurt een wat onveilige indruk geven
 • Doen in de buurt

 • Wij komen graag bij La Monroe, het restaurant bij de Filmoteca, pal naast het hotel. Hier heb je zelfs binnen een outdoor-gevoel.
 • Voor de liefhebbers: bar Marsella, die al decennia meegaat. Hier drink je (net als Picasso en Hemingway deden) absint. Als je iets te diep in het glaasje kijkt, is je hotel in ieder geval dichtbij…
 • Adres & plattegrond

  Hotel Barceló Raval
  Rambla del Raval 17-21
  08001 Barcelona
  933201490
  Metro: L2L3