Hotel 1898

Hotel 1898

Bekijk foto´s en aanbiedingen bij Hotel 1898 »

Op zoek naar een centraal gelegen hotel waar je heerlijk kunt ontspannen? Dan ben je bij 1898 aan het goede adres. Het hotel ligt aan de populaire Ramblas, op slechts 200 meter van het Plaça Catalunya, en heeft alles wat je nodig hebt om tot rust te komen na een dag in de drukke stad.

Hotel 1898 is het voormalige paleis van de markies van Comillas en aan de nodige luxe zal het je hier niet ontbreken.
De spa met binnenzwembad is heerlijk, en boven op het dak kun je vanuit de loungebedden of het zwembad genieten van een mooi uitzicht over de stad. Je kunt er de heerlijkste tapa’s eten, die worden gemaakt met verse producten van de nabijgelegen Mercado de Boquería.

De extreem nette kamers worden twee keer per dag schoongemaakt. Vraag wel om een kamer met raam aan de buitenkant, want anders is het redelijk donker. Lichte slapers doen er goed aan oordopjes mee te nemen, aangezien het ’s nachts nogal rumoerig kan zijn aan de drukke Ramblas.

Voor- en nadelen

 • Super centrale locatie, vanuit hier ben je zo in elke wijk naar keuze.
 • Niet goedkoop: prijzen beginnen rond de €200 per nacht, maar voor de koloniale suite moet je €1500 neerleggen.
 • Doen in de buurt

 • De versmarkt La Boquería bezoeken (La Rambla 91).
 • Een gebakje eten bij Escribà (La Rambla 83).

 • Tussen april en oktober kun je heerlijk ontbijten of borrelen op het dakterras van het hotel. La Isabela staat trouwens ook in deze blogpost met de beste rooftopbars van de stad!

  Adres & plattegrond

  Hotel 1898
  La Rambla 109
  08002 Barcelona
  935529552
  Metro: L1L3L6L7