Hotel Arts

Hotel Arts Barcelona

Bekijk foto´s en aanbiedingen bij Hotel Arts Barcelona »

Samen met Hotel W, is dit hotel dé place to be voor de rich and famous die een kamer willen met uitzicht op de Middellandse Zee.

Hotel Arts bevindt zich precies aan de andere kant van de oude visserswijk Barceloneta, bij de Olympische Haven (Port Olímpic), een uitgaansgebied vol grote discotheken en loungeclubs. Het is één van de twee hoge torens die je vanuit het vliegtuig naar luchthaven El Prat al kunt zien. Dit waren de eerste wolkenkrabbers van Barcelona, gebouwd voor de Olympische Spelen van 1992 om de spelers en journalisten te huisvesten. De andere toren is Torre Mapfre, waar onder andere een verzekeringsmaatschappij en het Duitse consulaat zitten gevestigd.

Het strand ligt pal voor de deur en metrohalte Ciutadella-Vila Olímpica op nog geen vijf minuten lopen.

Het hotel telt 44 verdiepingen en 483 kamers. Het zwembad is omringd door de tuinen en wie ligt te zonnebaden in een van de heerlijke loungestoelen, kijkt uit op de bekende gouden vis, een van de symbolen voor de Olympische Spelen.

De naam Arts heeft het hotel niet voor niets: eens in de zoveel tijd wordt er een nieuwe kunstexpositie gehouden, en wordt het hele thema van het hotel daarop aangepast.

Geen Benidorm

Gezegd wordt trouwens dat het hotel helemaal geen toestemming had om hier op het strand te mogen staan. Iedere hoteleigenaar wil immers wel een plekje veroveren aan het populaire strand en de gemeente Barcelona wilde voorkomen dat het een soort Benidorm werd. Geen vergunningen voor hotels dus. Maar door met een speciale constructie water vanuit de zee onder het hotel te laten lopen, werden de bestaande regels omzeild en kon het hotel hier toch openen.

Voor- en nadelen

 • Zo’n beetje op het strand.
 • Midden in populair uitgaansgebied.
 • Verre van goedkoop
 • Doen in de buurt

  Dineren en feesten in een van de clubs langs de boulevard (bijvoorbeeld CLDC of Shoko) om het ‘Ibizagevoel’ van Barcelona te ervaren.

  Adres & plattegrond

  Hotel Arts Barcelona
  Carrer de la Marina 19–21
  08005 Barcelona
  932211000
  Metro: L4