Hotel Icaria Barcelona

Hotel Icaria Barcelona

Bekijk foto´s en aanbiedingen bij Hotel Icaria Barcelona »

Hotel Icaria Barcelona ligt in de rustige woonwijk Poblenou, direct naast de strand- en visserswijk Barceloneta en op vijf minuten lopen van het strand. De metro brengt je zo naar het centrum.

Officieel maakt dit deel van Poblenou deel uit van Vila Olímpica, het Olympisch Dorp dat ter gelegenheid van de Spelen in 1992 werd opgetrokken.

Het strand ligt op loopafstand en de wijk Poblenou zelf is ook het ontdekken waard. Deze vroegere industriewijk groeide de afgelopen jaren uit tot populaire buurt voor startups, designers en kunstenaars. De lange Rambla de Poblenou biedt een scala aan cafés en restaurants. Groot voordeel is dat je hier veel minder toeristen tegenkomt dan in het drukke centrum.

Hotel Icaria zelf is een redelijk luxe hotel met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Voor- en nadelen

 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Strand en wijk Poblenou op loopafstand
 • Relatief weinig toeristen in dit deel van de stad
 • Doen in de buurt

 • Bijzonder is een bezoekje aan de nabijgelegen begraafplaats Cementeri de Poblenou. Voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur biedt deze een unieke kijk in hoe de Barcelonezen hun doden begraven. Een andere bijzondere begraafplaats is overigens die op de stadsheuvel Montjuïc. Voor meer informatie, zie deze link.
 • Adres & plattegrond

  Hotel Icaria Barcelona
  Avinguda Icària 195
  08005 Barcelona
  932218200
  Metro: L4