praktik rambla

Hotel Praktik Rambla

Bekijk foto´s en aanbiedingen bij Hotel Praktik Rambla »

Dat romantisch en sfeervol niet per se duur hoeven te zijn, bewijst het betaalbare Hotel Praktik Rambla.

Het hotel is gevestigd in een prachtig modernistisch pand, waar Barcelona zo bekend om staat. Denk aan hoge rijk versierde plafonds, kleurrijke mozaïekvloeren en typische Spaanse balkonnetjes. De de ruime tuin aan de achterzijde van het hotel is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Hoewel de naam misschien doet vermoeden dat Hotel Praktik Rambla aan de overbekende Rambla in het oude centrum ligt, is dat niet zo. Je vindt het hotel aan de Rambla de Catalunya, in de wijk Eixample, die van de Rambla wordt onderscheiden door het Plaça Catalunya.

Hotel Praktik Rambla is onderdeel van een grotere keten, waar ook Hotel Praktik Vinoteca onder valt.

Voor- en nadelen

 • De locatie is ideaal: Gaudi’s meesterwerken en het commerciële centrum van Barcelona liggen op loopafstand. In de omgeving van het hotel zijn talrijke barretjes en restaurants te vinden voor een romantisch diner.
 • Betaalbaar: de prijs voor een tweepersoonskamer begint vanaf zo’n €100.
 • Een echte ontbijtservice heeft het hotel niet, maar gasten krijgen ’s morgens gratis koffie en een croissantje.
 • Doen in de buurt

  De Rambla de Catalunya, waar het hotel is gevestigd, is een gezellige straat om te winkelen of een terras te zoeken. Vele malen leuker en relaxter dan de Ramblas die in het verlengde ligt. Een goed adresje voor onvervalste chocolade (om te drinken en te eten) is Cacao Sampaka (Carrer de Consell de Cent 292).

  Adres & plattegrond

  Hotel Praktik Rambla
  Rambla de Catalunya 27
  08007 Barcelona
  933436690
  Metro: L2L3L4