hotel w

W Hotel Barcelona

Bekijk foto´s en aanbiedingen bij W Hotel Barcelona »

Hotel W, alias het ‘Double U’, of ‘La Vela’ op het einde van de strand van La Barceloneta, kun je herkennen aan de vorm, een zeil (vandaar de bijnaam ‘La Vela’). Het is sinds de opening in 2009 een begrip in Barcelona en niet weg te denken uit de skyline van de stad. Afhankelijk van de zijde waar je kamer zich bevindt, heb je een panoramisch uitzicht over de Middellandse zee of over de stad.

Het vijfsterrenhotel beschikt onder andere over een overloopzwembad, een heerlijk terras en een luxe spa. Terwijl toeristen in het hoogseizoen even verderop handdoekje aan handdoekje liggen, kun je als hotelgast gebruik maken van het privéstrand. Er zijn bijna 500 kamers, 67 suites en er loopt 400 man personeel rond.

W Hotel Barcelona heeft twee standaard kamers: de Fabulous Rooms met uitzicht op het strand en de Wonderful Rooms met uitzicht op de haven. Wil je zeker zijn van een goed uitzicht, vraag dan om een kamer in de bovenste verdiepingen.

Cocktails!

De Eclipse-lounge, de bar op de 26ste verdieping, is voor veel mensen een reden om hier op zondagavond een cocktail te komen drinken. In de zomermaanden wordt er elke zondag bovendien een wet deck party gehouden, waar dj’s hun plaatjes draaien terwijl jij al dansend met een cocktail in je hand uitkijkt over de Middellandse Zee.

Voor- en nadelen

 • Perfecte locatie voor strandliefhebbers. Een hotel dichter aan zee vind je in Barcelona niet. Bovendien ben je ook zo in populaire wijken in het oude centrum.
 • Het hotel is niet goedkoop: prijzen beginnen vanaf €230 per nacht.
 • Veel faciliteiten in het hotel zijn niet erg kindvriendelijk. Kinderen mogen bijvoorbeeld niet zonder begeleiding in het zwembad komen, en zijn ook niet welkom in de rooftopbar. Ga je trouwens met kinderen naar Barcelona, lees dan vooral dit artikel met de leukste tips voor de jongste bezoekers.
 • Doen in de buurt

  Vis eten bij Salamanca, het (goed betaalbare) restaurant in de visserswijk Barceloneta waar sterren als Leo Messi en Shakira werden gespot (Carrer de L’Almirall Cervera 34).

  Adres & plattegrond

  W Hotel Barcelona
  Plaça Rosa dels Vents 1
  08039 Barcelona
  932952800
  Metro: L4