(Netflix) series die zich afspelen in Barcelona

Verschillende Spaanse Netflix-series bleken de afgelopen jaren een hit. En nu we met z’n allen massaal binnen zitten, hebben we ook nog eens volop tijd om te bingewatchen. Deze series werden (deels) in Barcelona werden opgenomen en zijn écht de moeite waard om te kijken. Alle drie.

1. La Catedral del Mar

Deze serie werd gemaakt op basis van het gelijknamige boek van Ildefonso Falcones, een advocaat en schrijver uit Barcelona. De serie speelt zich af in de donkere Middeleeuwen, tegen de achtergrond van de bouw van de bij de locals zo geliefde Santa Maria del Mar-kerk in de -tegenwoordig hippe – wijk El Born. In de serie probeert Arnau, kind van een horige op het Catalaanse platteland, een eerlijk bestaan op te bouwen in de stad. La Catedral del Mar is een spannende serie die je zo wegkijkt.

2. Hache

Deze serie speelt zich af in het duistere heroïne-circuit van Barcelona van de jaren zestig. Hoofdrolspeelster Helena klimt zich op tot belangrijke figuur binnen de maffiagroep Malpica. De narcoticabrigade probeert de groep uit te schakelen. Een superspannende serie, waarvan het einde inmiddels te bekijken is op Netflix.

3. Velvet Colección

De spin-off van de superpopulaire Spaanse serie Velvet, Velvet Colección, speelt zich af in Barcelona. Een Spaanse vrouw keert na een aantal jaar in New York, samen met haar man en zoon terug naar het Barcelona van de jaren zestig. Ze openen een kledingzaak aan de Passeig de Gràcia in Barcelona.  Een af en toe dramatische en leuke serie om te kijken.