(Netflix) series die zich afspelen in Barcelona

Verschillende Spaanse Netflix-series bleken de afgelopen jaren een hit. En veel daar van zijn erg geschikt om te bingewatchen. Deze series werden (deels) in Barcelona werden opgenomen en zijn écht de moeite waard om te kijken. Alle zes.

1. La Catedral del Mar

Deze serie werd gemaakt op basis van het gelijknamige boek van Ildefonso Falcones, een advocaat en schrijver uit Barcelona. De serie speelt zich af in de donkere Middeleeuwen, tegen de achtergrond van de bouw van de bij de locals zo geliefde Santa Maria del Mar-kerk in de -tegenwoordig hippe – wijk El Born. In de serie probeert Arnau, kind van een horige op het Catalaanse platteland, een eerlijk bestaan op te bouwen in de stad. La Catedral del Mar is een spannende serie die je zo wegkijkt.


 

2. Hache

Deze serie speelt zich af in het duistere heroïne-circuit van Barcelona van de jaren zestig. Hoofdrolspeelster Helena klimt zich op tot belangrijke figuur binnen de maffiagroep Malpica. De narcoticabrigade probeert de groep uit te schakelen. Een superspannende serie, waarvan het einde inmiddels te bekijken is op Netflix.

3. Velvet Colección

De spin-off van de superpopulaire Spaanse serie Velvet, Velvet Colección, speelt zich af in Barcelona. Een Spaanse vrouw keert na een aantal jaar in New York, samen met haar man en zoon terug naar het Barcelona van de jaren zestig. Ze openen een kledingzaak aan de Passeig de Gràcia in Barcelona.  Een af en toe dramatische en leuke serie om te kijken.

4. Bienvenidos a Edén

Deze serie speelt zich voornamelijk af op het eiland Edén. Het staat bekend als een feesteiland waar je niet zomaar van af komt. Het is echt een spannende wegkijk serie. Kleine stukjes worden opgenomen in Barcelona

5. Smiley

Een romantische gay comedy gebaseerd op een Japanse legende die vertelt dat wanneer twee mensen bedoeld zijn om samen te zijn, een onzichtbare rode draad die aan de pink van de hand is vastgemaakt, hen samenbindt vanaf de dag dat ze worden geboren. Die draad is onbreekbaar en heeft de kracht om twee mensen voor altijd te binden, hoe ver ze ook van elkaar verwijderd zijn, en hoe verschillend ze ook voor ons lijken. Dit is het uitgangspunt waarop Smiley is gebaseerd.

6. First Class

In deze serie volgen we groep vrienden in Barcelona die hun voorliefde delen voor over-the-top fashion, luxe feestjes en exclusieve evenementen. Hou je van reality-tv? Dan is dit een cadeautje!

Nieuwe series

Op het moment worden er nog meer series opgenomen in de stad. Een daarvan is Palomino. Deze all-female thriller gaat over een Britse leraar die werkt in Spanje en terecht is gekomen in een supermarkt overval. Ook deze serie zal binnenkort op Netflix verschijnen.


Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!