(Netflix) series die zich afspelen in Barcelona

Verschillende Spaanse Netflix-series bleken de afgelopen jaren een hit. En nu we met z’n allen massaal binnen zitten, hebben we ook nog eens volop tijd om te bingewatchen. Deze series werden (deels) in Barcelona werden opgenomen en zijn écht de moeite waard om te kijken. Alle drie.

1. La Catedral del Mar

Deze serie werd gemaakt op basis van het gelijknamige boek van Ildefonso Falcones, een advocaat en schrijver uit Barcelona. De serie speelt zich af in de donkere Middeleeuwen, tegen de achtergrond van de bouw van de bij de locals zo geliefde Santa Maria del Mar-kerk in de -tegenwoordig hippe – wijk El Born. In de serie probeert Arnau, kind van een horige op het Catalaanse platteland, een eerlijk bestaan op te bouwen in de stad. La Catedral del Mar is een spannende serie die je zo wegkijkt.

2. Hache

Deze serie speelt zich af in het duistere heroïne-circuit van Barcelona van de jaren zestig. Hoofdrolspeelster Helena klimt zich op tot belangrijke figuur binnen de maffiagroep Malpica. De narcoticabrigade probeert de groep uit te schakelen. Een superspannende serie, waarvan het einde inmiddels te bekijken is op Netflix.

3. Velvet Colección

De spin-off van de superpopulaire Spaanse serie Velvet, Velvet Colección, speelt zich af in Barcelona. Een Spaanse vrouw keert na een aantal jaar in New York, samen met haar man en zoon terug naar het Barcelona van de jaren zestig. Ze openen een kledingzaak aan de Passeig de Gràcia in Barcelona.  Een af en toe dramatische en leuke serie om te kijken.

4. Bienvenidos a Edén

Deze serie speelt zich voornamelijk af op het eiland Edén. Het staat bekend als een feesteiland waar je niet zomaar van af komt. Het is echt een spannende wegkijk serie. Kleine stukjes worden opgenomen in Barcelona

Nieuwe series

Op het moment worden er nog meer series opgenomen in de stad. Een daarvan is de serie Smiley, een romantische gay comedy dat zelfs de eerste Catalaanse serie op Netflix kan gaan worden.

Ook Palomino wordt momenteel opgenomen in de stad. Deze all-female thriller gaat over een Britse leraar die werkt in Spanje die terecht is gekomen in een supermarkt overval. Ook deze serie zal binnenkort op Netflix verschijnen.


Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!