Recept: Churros con chocolate

Ook zo dol op churros? In Spanje worden ze de hele dag door gegeten: als ontbijt, tijdens de merienda (de zoete snack tussen lunch en avondeten) en na een avondje flink stappen. Bij voorkeur doop je de deegslierten, die qua smaak een beetje neigen naar donuts of oliebollen, in een kop dikke chocoladesaus. Niet bepaald gezond, maar zó lekker! En zelf maken is helemaal niet moeilijk.

Hoe maak je churros con chocolate?

Wat heb je nodig? (5-6 porties

Voor de churros:

  • 150 ml melk
  • 150 ml water
  • 150 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 6 eieren
  • snufje zout

Voor de afwerking:

  • 150 gr suiker

Voor de chocoladesaus:

  • 200 gram chocolade
  • 150 ml melk

Bereiding

  • Breng de boter, melk, zout en water aan de kook en voeg de bloem toe.
  • Blijf roeren tot er een deegbal ontstaat.
  • Laat het deeg een minuut koken, terwijl je blijft roeren.
  • Doe het deeg in een kom en laat afkoelen.
  • Voeg nu de eieren één voor één toe.
  • Doe het deeg in een spuitzak
  • Verhit de olie tot 180 graden
  • Spuit slierten in de olie en laat de churros goudbruin bakken
  • Laat de churros uitlekken op keukenpapier
  • Haal de churros door de suiker
  • Hak chocolade in stukjes en maak de melk warm.
  • Voeg melk toe aan de chocolade tot de chocolade smelt.

¡Buen provecho!

De lekkerste churros van Barcelona

Op deze plekken aten wij de allerlekkerste churros van de stad. Zeker gaan proeven dus!

  • Granja M. Viader (C/Xucla 4-6, Raval)
  • J. Argiles, een ouderwetse churroskraam op de hoek C/Marina-C/Meridiana (Vila Olimpica)
  • La Parallesa (C/Peritxol 11, El Gótico)
  • Xurreria Manuel San Román (C/Banys Nous 8, El Gótico)