Recept: Escalivada

Een klassieker binnen de Catalaanse keuken is escalivada, een gerecht dat bestaat uit geroosterde paprika, ui en aubergine. Super makkelijk te maken en afhankelijk van hoe veel zout en olijfolie je eroverheen strooit, nog hartstikke gezond ook! Bovendien smaakt escalivada lekker bij vlees, vis of gewoon als voorgerecht.

Hoe maak je escalivada?

Ingrediënten

Voor vier personen heb je nodig

  • 2 middelgrote rode paprika’s
  • 1 grote aubergine
  • 3 middelgrote uien
  • olijfolie
  • zout (grof zeezout is het lekkerst)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s en aubergine. Haal de buitenste laag van de ui eraf, maar niet alles. Leg de groenten ongesneden in een grote ovenschaal. Schuif de schaal in de oven en laat 50-60 minuten roosteren.

Pel de schil van de paprika, aubergine en ui. Snijd alle groente in plakjes en laat volledig afkoelen. Breng op smaak met olijfolie en zout.

Tip: Serveren met pan con tomate. De escalivada op de foto heeft ook een laagje geitenkaas, lekker!

¡Buen provecho!

De beste adressen voor escalivada in Barcelona

Hier aten bij de lekkerste escalivada van de stad. Zeker gaan proeven dus!

  • Bar Casi (C/Massens 74, Eixample)
  • El Quim de la Boquería (op de Boquería markt)
  • Ciudad Condal (Rambla Catalunya 18, Eixample)
  • Cerveceria Catalana (C/Mallorca 236, Eixample)