Sant Pere (La Ribera)

De Carrer de la Princesa splitst de wijk La Ribera in tweeën: aan de ene kant de hippe toeristenwijk El Borne, aan de andere kant het ‘volksere’ Sant Pere. Laatstgenoemde wordt – op de versmarkt van Santa Catarina (die met het kleurrijke dak) en het Palau de la Música na – door veel toeristen overgeslagen. Dat is zonde, want de laatste tijd worden er veel leuke zaakjes geopend. Dit vinden wij de leukste eet-, drink- en shopadresjes.

La Candela

Tips_Stpere_lacandela

Een terrasje in de zon vinden niet zo makkelijk in de schaduwrijke wijk, maar de kans dat het op Plaça de Sant Pere lukt is groot. Bij La Candela hebben ze lekkere broodjes, maar kun je ook uitgebreid lunchen of gewoon een koffietje drinken. Bij minder goed weer kun je achter in het gezellige restaurant gaan zitten. Vriendelijk personeel!
Adres: Plaça de Sant Pere 12

En Aparté

Tips_stpere_enaparte

En Aparté wordt gerund door Fransen, dus met de pain au chocolat en pain aux raisins zit het hier wel goed. Ook hebben ze er lekkere koffie en thee en een goede wifi-verbinding. Dat levert een frisse mix op van locals, hippe freelancers die hier met hun laptop komen werken en een handjevol toeristen.
Adres: C/Lluís el Piadós 2

Nømad

Tips_Stpere_nomad

Een favoriet van redacteur Carola. Echte koffiekenners zijn hier aan het goede adres. Vraag niet naar de wifi-code, want hier kom je alleen voor een goed bakkie pleur en om gezellig aan de bar te kletsen met vrienden of het hippe personeel. Let op: alleen open op doordeweekse dagen tot 17.30 uur.
Adres: Passatge Sert 12

Vira Volta

Tips_stpere_vintage

Op zoek naar een uniek meubelstuk of origineel cadeautje? Bij Vira Volta worden oude meubeltjes omgetoverd tot hippe en kleurrijke exemplaren. Achterin de zaak kun je een kijkje nemen in het atelier, waar dames op leeftijd de meubels opknappen.
Adres: C/Mònec 5

Pizza: NAP en Blau

NAP

De Napolitaanse pizzabakkers van NAP weten heel goed hoe je snel een goede pizza bereidt. En dat voor een fijn prijsje: de margherita heb je al voor 5 euro. Je kunt ‘m eten in het restaurant of op het (kleine) terras, of meenemen in de doos en lekker op een bankje in de buurt opeten.
Adres: C/Francesc Cambó 30

Mosquito en Red Ant

dumplings

Even genoeg van de Mediterrane gerechten met olie, kaas en brood en gek op Aziatisch eten? Bij Mosquito en Red Ant – twee restaurants met dezelfde eigenaren – kun je je te buiten gaan aan noodles, dumplings, Thaise curry, Koreaans en Vietnamees. Bij The Take Away (C/Giralt el Pellicer) kun je een selectie gerechten van beide zaken afhalen.
Adres Mosquito: C/Carders 46
Adres Red Ant: C/Tiradors 5

Ale & Hop

alehop

Ook niet-vegetariërs zullen hun vingers aflikken bij de heerlijke vegaburgers van Ale & Hop.  Voor veganisten zijn er bovendien ook lekkere opties. De plek werd tot twee maal toe (2013 en 2014) uitgeroepen tot beste bierrestaurant van Spanje, dus de zelfgebrouwen biertjes zijn het proberen absoluut waard. Doordeweeks open vanaf 17.00 uur, in het weekend kun je er vanaf 11.00 uur ook terecht voor brunch.
Adres: C/Basses de Sant Pere 10

Antic Teatre

anticteatre

Verstopt in een straatje tegenover het Palau de la Música (waar wij ook echt fan van zijn, neem daar dus zeker een kijkje) vind je het Antic Teatre. De binnentuin leent zich perfect voor een romantische date op een zwoele zomeravond, maar ook voor een lekker ontbijt of een goede borrel ben je hier aan het goede adres. Let op: het is de bedoeling dat je je hapje en drankje zelf aan de bar besteld en na afloop de glazen weer netjes terugbrengt.
Adres: C/Verdaguer i Callís 12