Ga terug
Print

Recept: Pan con tomate

Porties 4 porties

Ingrediƫnten

  • brood (Catalanen gebruiken coca de pan, een soort dun ciabattabrood, maar gewoon stokbrood of sneetjes stevig witbrood kan ook. Wij vinden het lekker om het even te roosteren, maar dat hoeft niet)
  • 2 tomaten (rijp)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout

Instructies

  1. Snijd de tomaat doormidden, niet daar waar het steeltje zat, maar beter dwarsover. Snijd de knoflookteen ook door midden.

  2. Wrijf de knoflook over het brood. Let op: ook al lijkt het misschien of de knoflook niet veel smaak afgeeft, dat doet het meestal wel. Zorg dat de knoflooksmaak niet te veel overheerst

  3. Wrijf het sap en vruchtvlees van de tomaat uit over het brood door er stevig in te knijpen.

  4. Strooi er naar smaak zout over en eindig met een beetje olijfolie.