Print

Recept: Patatas Bravas

Porties 4

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • olijfolie
  • blik gehakte tomaten
  • 1 ui (fijn gehakt)
  • 4 tenen knoflook (fijn gehakt)
  • 3 rode pepers zonder pit (fijn gehakt)
  • verse tijm
  • paprikapoeder
  • sherryazijn
  • zout en peper

Instructies

  1. Kook de aardappelen 10 minuten voor.
  2. Giet af en laat afkoelen.
  3. Doe ondertussen olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.
  4. Voeg de rode peper en tijm toe.
  5. Doe er de tomaten en azijn bij en voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Laat de saus 15 minuten pruttelen.
  7. Snijd ondertussen de aardappels in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm
  8. Giet een laag van één centimeter olijfolie in een koekenpan
  9. Bak de helft van de aardappels in een kleine 10 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de andere helft en laat ook uitlekken.
  10. Strooi er zout en paprikapoeder over.
  11. Mix de saus fijn in een blender en giet over de aardappeltjes op een bord.

Opmerkingen

Het is lekker om er aioli bij te serveren. Die kun je eventueel kant en klaar kopen in de supermarkt.

Tip: Liever iets minder ongezond? Vervang de grote aardappels dan door krieltjes en kook ze in hun schil in plaats van ze in de olie te bakken.

De patatas bravas in de oven bakken is ook mogelijk: 20 minuten op 230 graden.