Ga terug
Print

Recept: Tortilla

Recept voor een kleine tortilla

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen in schijfjes
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 6 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie om te bakken

Instructies

  1. De aardappelschijfjes en de uiersnippers in flink wat olie in ongeveer een kwartier gaar worden in een afgesloten pan op zacht vuur.
  2. Kluts de eieren met peper en zout.
  3. Het aardappelmengsel laten uitlekken in een stalen vergiet
  4. Meng het aardappelmengsel met het geklutste ei. Zorg dat het als het ware één massa wordt.
  5. Pak nu een steelpan en verhit twee of drie eetlepels olie. Laat de olie goed heet worden voordat je de massa erin stort.
  6. Zet het vuur lager en laat de omelet stevig worden.
  7. Nu ga je de omelet omkeren. Leg de tortilla eerst op een bord en doe hier een ander bord boven op en keer om
  8. Maak de pan helemaal schoon voordat je de omelet er weer terug in doet.

Kan warm of koud geserveerd worden. ¡Buen provecho!