Print

Recept: Crema Catalana

Porties 4

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • ½ citroenschil (bij voorkeur onbespoten)
  • ½ mandarijnschil of sinaasappelschil
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eidooiers
  • 200 gr suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel suiker voor het suikerlaagje (per portie)
  • gasbrandertje of crème brûlée-brander.
  • vuurvaste schaaltjes

Instructies

  1. Breng de melk samen met de schil van citroen en mandarijn en een kaneelstokje aan de kook
  2. Na 2 tot 3 minuten haal je het schil en het kaneelstokje uit de melk
  3. Doe de eidooiers in een schaal en voeg daar een klein beetje van de melk aan toe en roer dit even door
  4. Voeg nu ook de suiker en de maïzena toe en mix dit tot een geheel.
  5. Voeg nu het mengsel toe aan de rest van de melk, zorg dat je dit goed mengt want het ei moet niet gaan stollen.
  6. Op laag vuur blijven roeren tot het een dik mengsel wordt
  7. Na 5 minuten kan het mengsel van het vuur en in schaaltjes worden gedaan
  8. Beweeg het schaaltje zodat je een vlakke bovenkant krijgt
  9. Bedek de schaaltjes met vershoudfolie en zorg dat de folie de pudding raakt zodat er geen laagje kan ontstaan.
  10. Zet de crema catalana minstens een uur in de koelkast.
  11. Strooi er een laagje suiker overheen
  12. Brand het laagje suiker tot het een knapperig laagje is geworden

Opmerkingen

Gegarandeerd een succes als dessert - al dan niet op Vaderdag. ¡Buen provecho!