Ga terug
Print

Recept: Paella

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 200 gr chorizo
  • 450 gr kipfilet
  • 400 gr rijst (paellarijst of risottorijst)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 plukje saffraan
  • Citroen
  • 2 paprika's (rood en/of groen)
  • 300 gr tomatenblokes (uit blik)
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook

Instructies

  1. Verhit olijfolie in de paellapan
  2. Braad de kip aan, haal deze daarna uit de pan en zet even opzij
  3. Bak in dezelfde pan de chorizo aan en voeg na 2 min de knoflook, tomaten en paprika toe.
  4. Als de paprika zacht is de rijst toevoegen, schep deze af en toe om – zo rooster je de rijst –
  5. Schenk nu de bouillon erbij samen met de saffraan
  6. Breng dit aan de kook en leg dan de kip er weer bij.
  7. Zet het vuur wat lager en laat het nog een kwartier sudderen, zonder te roeren
  8. Verplaats regelmatig de pan op het vuur om een goede korst te krijgen
  9. Leg partjes citroen op de paella en dien op.

Je kunt de paella ook maken met garnalen