Ga terug
Print

Recept: Churros con Chocolate

Porties 6

Ingrediënten

Voor de churros:

  • 150 ml melk
  • 150 ml water
  • 150 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 6 eieren
  • snufje zout

Voor de afwerking:

  • 150 gr suiker

Voor de chocoladesaus:

  • 200 gram chocolade
  • 150 ml melk

Instructies

  1. Breng de boter, melk, zout en water aan de kook en voeg de bloem toe.
  2. Blijf roeren tot er een deegbal ontstaat.
  3. Laat het deeg een minuut koken, terwijl je blijft roeren.
  4. Doe het deeg in een kom en laat afkoelen.
  5. Voeg nu de eieren één voor één toe.
  6. Doe het deeg in een spuitzak
  7. Verhit de olie tot 180 graden
  8. Spuit slierten in de olie en laat de churros goudbruin bakken
  9. Laat de churros uitlekken op keukenpapier
  10. Haal de churros door de suiker
  11. Hak chocolade in stukjes en maak de melk warm.
  12. Voeg melk toe aan de chocolade tot de chocolade smelt.

 

¡Buen provecho!