Ga terug
Print

Recept: calçots en romescosaus

Ingrediënten

  • calçots
  • 3 rode paprika's
  • 80 gr amandelen
  • 3-4 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • brood

Instructies

  1. De calçots zelf leg je gewoon op de barbecue en vervolgens wacht je tot de van de buitenkant zwartgeblakerd zijn.

  2. Voor de romescosaus: gril de paprika’s in de oven op 200˚C, in de grillpan of op de barbecue. Het vel van de paprika’s mag zwart zijn, laat na het grillen de paprika’s 15 min afkoelen en verwijder daarna het vel van de paprika’s.

  3. Doe nu de rest van de ingrediënten in een kom of foodprocessor. Mix dit met een staafmixer of de processor tot een geheel, breng de saus op smaak met wat zout.

    Voor een wat dikkere saus voeg je een sneetje brood toe.

  4. Tip! Laat de saus even staan voordat je hem opdient.