Ga terug
Print

Recept: Alioli

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • zout
  • 1 tot 3 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap
  • 250 ml olie (zonnebloem of olijf, maar net of je van mild of juist wat scherper houdt)

Instructies

  1. Hak de knoflook fijn, voeg er zout en toe en maak de knoflook zo fijn mogelijk in een vijzel.
  2. Doe de knoflookpasta in schaaltje, voeg de dooier toe en mix dit goed.
  3. Voeg hier de olie – druppel voor druppel – aan toe en blijf ondertussen goed roeren.
  4. Voeg naar smaak citroensap toe.
  5. Als je de alioli te dik vindt kun je wat water toevoegen.
  6. Serveer met wat brood en ¡buen provecho!

Tip! Bij een beetje sterke alioli kun je twee dagen later nog last hebben van een knoflooksmaak in je mond, dus wees gewaarschuwd. Een glas melk drinken of peterselie eten schijnt te helpen...