Camp Nou Experience

Tijdens de Camp Nou Experience leer je alles over de legendarische voetbalclub van Barcelona. Dat is natuurlijk een feest voor Barça-fans, maar ook zeker een aanrader voor wie niet zo fanatiek is. Dat word je hier namelijk vanzelf wel!

Ticket reserveren

Let op: Camp Nou gaat verbouwen!

Vanaf 7 juni wordt Camp Nou verbouwd en worden de wedstrijden in het Olympisch stadion gespeeld. Er wordt een tijdelijk museum geopend in de Ice Rink naast de Palau Blaugrana. De Camp Nou Experience wordt dus vervangen door een Immersive Tour. Kaartjes voor de nieuwe Immersive Tour & museum koop je hier.

Wat ga je zien?

  • FC Barcelona museum
  • Prijzenkamer
  • Multimedia ruimte
  • ‘Messi ruimte’
  • Tour langs kleedkamers, spelerstunnel, middenstip, perskamer en het stadion

Prijzen en spelerstenues

Annebeth_in_Camp_Nou

Als bezoeker van de Camp Nou Experience kun je het ‘heilige’ gras aanraken, mag je in de kleedkamers kijken (als Frenkie & Co er niet zijn, uiteraard) en kun je je in de persruimte een ware sportjournalist wanen. Het museum is ook een bijzondere ervaring. Hier liggen de oude tenues en gebruikte voetbalschoenen van spelers als Johan Cruijff, vind je de – bomvolle – prijzenkamer en kun je alle wedstrijden terugkijken die FC Barcelona ooit speelde (in dat geval is een weekendje Barcelona wat kort).

Meer lezen

Wil je meer weten over het stadion van FC Barcelona, lees dan ons uitgebreide artikel over Camp Nou. In dit artikel over FC Barcelona lees je alles over het verleden en heden van de club.

Praktische info

Op dagen voorafgaand aan wedstrijden en de wedstrijddag zelf is de Camp Nou Experience niet beschikbaar. Wel kun je tot drie uur voor de aftrap het museum bekijken, maar dat vinden wij eerlijk gezegd een beetje zonde van je ticket. Het leuke aan deze tour is natuurlijk de ervaring om het stadion zo goed te kunnen bekijken. Kijk van te voren dus even goed of er op de dag dat jij het stadion wilt bezoeken, niet toevallig een wedstrijd is. Het programma vind je hier.

Een gewoon ticket voor de Camp Nou Experience kost €28. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar betalen €24 en kinderen onder de 6 mogen gratis naar binnen. Een tour duurt ongeveer anderhalf uur.

Ticket reserveren

Openingstijden

1 januari – 18 maart: van maandag tot zaterdag tussen 10.00 en 18.30 uur en op zondag tussen 10.00 en 14.30 uur.
19 maart – 16 oktober: elke dag tussen 9.30 en 19.30 uur.
17 oktober – 18 december: van maandag tot zaterdag tussen 10.00 en 18.30 uur en op zondag tussen 10.30 en 14.30 uur.
19 – 31 december: elke dag tussen 9.30 en 19.30 uur.

Adres

Adres: C. Arístides Maillol, 12 (Av. Joan XIII)
Metro L3 (Palau Reial) of L5 (Collblanc)