Camp Nou Experience

Tijdens de Camp Nou Experience leer je alles over de legendarische voetbalclub van Barcelona. Dat is natuurlijk een feest voor Barça-fans, maar ook zeker een aanrader voor wie niet zo fanatiek is. Dat word je hier namelijk vanzelf wel!

 

Koop je tickets voor de Camp Nou Experience

Koop je Camp Nou Experience (museum + bezoek stadion) tickets online, zodat je niet in de rij hoeft te staan om ter plekke nog een entreekaartje te halen. Je kunt je tickets heel handig in het Nederlands via de official supplier Ticketbar bestellen. Open tickets kosten €30 euro en er zijn speciale kortingen voor senioren, kinderen en studenten. Tickets met een tijdslot zijn €4 goedkoper en kun je via deze link bestellen. Onze ervaring is dat er vrijwel nooit rijen voor het museum staan.

Wat ga je zien?

  • FC Barcelona museum
  • Prijzenkamer
  • Multimedia ruimte
  • ‘Messi ruimte’
  • Tour langs kleedkamers, spelerstunnel, middenstip, perskamer en het stadion

Prijzen en spelerstenues

Annebeth_in_Camp_Nou

Als bezoeker van de Camp Nou Experience kun je het ‘heilige’ gras aanraken, mag je in de kleedkamers kijken (als Frenkie & Co er niet zijn, uiteraard) en kun je je in de persruimte een ware sportjournalist wanen. Het museum is ook een bijzondere ervaring. Hier liggen de oude tenues en gebruikte voetbalschoenen van spelers als Johan Cruijff, vind je de – bomvolle – prijzenkamer en kun je alle wedstrijden terugkijken die FC Barcelona ooit speelde (in dat geval is een weekendje Barcelona wat kort). Op de foto rechts zie je Annebeth tijdens de Camp Nou Experience.

Johan Cruijff Tour

Sinds kort is het ook mogelijk een Johan Cruijff Tour door Camp Nou te boeken. Een gids vertelt je wat voor impact El Salvador had op de voetbalfilosofie van FC Barcelona, zijn aandeel in de prijzenkast, cultuur en zelfs op de politiek in Catalonië. De tour start buiten het stadion met een uitleg over Camp Nou. In het stadion krijgt u alle hoogtepunten te zien van Johan Cruijff, zoals de prijzenkast en vele anekdotes. De tour (in het Engels) duurt twee uur, begint elke dag om 15.00 uur en kost €58. Hiervoor heb je uiteraard ook toegang tot de Camp Nou Experience. Op wedstrijddagen wordt de tour verzet naar de eerstvolgende zondag. Mocht je dan niet kunnen, krijg je je geld terug.

Meer lezen

Wil je meer weten over het stadion van FC Barcelona, lees dan ons uitgebreide artikel over Camp Nou. In dit artikel over FC Barcelona lees je alles over het verleden en heden van de club.

Praktische info

Op dagen voorafgaand aan wedstrijden en de wedstrijddag zelf is de Camp Nou Experience niet beschikbaar. Wel kun je tot drie uur voor de aftrap het museum bekijken, maar dat vinden wij eerlijk gezegd een beetje zonde van je ticket. Het leuke aan deze tour is natuurlijk de ervaring om het stadion zo goed te kunnen bekijken. Kijk van te voren dus even goed of er op de dag dat jij het stadion wilt bezoeken, niet toevallig een wedstrijd is. Het programma vind je hier.

Een gewoon ticket voor de Camp Nou Experience kost €28. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar betalen €24 en kinderen onder de 6 mogen gratis naar binnen. Een tour duurt ongeveer anderhalf uur.

Openingstijden

1 januari – 18 maart: van maandag tot zaterdag tussen 10.00 en 18.30 uur en op zondag tussen 10.00 en 14.30 uur.
19 maart – 16 oktober: elke dag tussen 9.30 en 19.30 uur.
17 oktober – 18 december: van maandag tot zaterdag tussen 10.00 en 18.30 uur en op zondag tussen 10.30 en 14.30 uur.
19 – 31 december: elke dag tussen 9.30 en 19.30 uur.

Adres

Adres: C. Arístides Maillol, 12 (Av. Joan XIII)
Metro L3 (Palau Reial) of L5 (Collblanc)

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!