Rommelmarkt Els Encantsencants

Een vlooienmarkt als bezienswaardigheid? De rommelmarkt Els Encants in Barcelona in ieder geval wel. In 2013 kreeg Els Encants, een van de oudste mercadillos in heel Europa, een nieuw onderkomen met een spectaculair dak.

Het futuristische bouwwerk schittert in de mediterrane zon en weerspiegelt de stalletjes op het marktterrein. Wie goed kijkt, zal zichzelf terugvinden in het spiegeldak. Smile! Een perfect moment voor een bijzondere selfie dus, of om goede koopjes te scoren natuurlijk.

De Mercat dels Encants Vells, ook wel de Fira de Bellcaire genoemd, was ooit een markt in de openlucht, maar is sinds een paar jaar dus overdekt. Dat beschermt niet alleen de marktlui en bezoekers tegen regen en zon, maar levert ook een eyecatcher op in deze upcoming wijk van Barcelona.

Indeling

De nieuwe markthal, met een oppervlakte van zo’n 8000 vierkante meter, werd ontworpen door architectenbureau Fermín Vázquez. De markt heeft meerdere verdiepingen. Helemaal beneden vind je de grote rommelmarkt, met antieke meubels, servies, complete inboedels, kleding, platen en andere snuisterijen. Carlijn kocht er ooit een hele lading familiefoto’s van een Spaanse (?) familie en een stel überkitsche borden. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt een veiling gehouden. Wees er vroeg bij, want de eerste spullen gaan om 8.00 uur onder de hamer.

Boven staan kraampjes geordend naast elkaar, net een winkelstraat. Er is van alles te koop, maar bovenal restpartijen van winkels. Denk aan beddengoed, producten voor persoonlijke verzorging en ondergoed (bijvoorbeeld van het bekende merk Kelvin Clain ;) ). Word je hongerig van al dat gestruin over de markt? Hier vind je ook verschillende barretjes waar je een snelle hap of een drankje kunt krijgen. Kun je meteen genieten van het uitzicht over de wijk!

Hip district

De omgeving van rommelmarkt Els Encants is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan. Dit is hét district voor startups en creatievelingen. Aan de overkant van de vlooienmarkt zie je een gebouw dat met een beetje fantasie aan een nietmachine doet denken. Dat is het Museu del Disseny, het Designmuseum van Barcelona. Daar linksachter staat een gebouw dat in de ogen van velen qua vorm toch echt maar aan één ding doet denken. De ‘fallus’ is één van de opvallendste torens in de stad, die je vanuit het vliegtuig al kunt spotten. Lees hier meer over Torre Agbar.

Praktische info

Rommelmarkt Els Encants is op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf 9.00 tot 20.00 uur. Entree is gratis.

Persoonlijke tips

Heb je bij de kraampjes niets kunnen vinden of is je koopdrang nog niet gestild? Om de hoek, aan de Avenida Diagonal 208, vind je winkelcentrum Glòries, met kledingketens als Zara en H&M en een enorme Carrefour supermarkt waar wij graag komen voor internationale producten.

Onderhandelen over de prijs is normaal, maar niet alle marktkooplui doen er aan mee.

Adres & plattegrond


Rommelmarkt Els Encants
Calle Castillejos 158
Metro: L1L2

Meer bezienswaardigheden: