Bars en cafés voor studenten

Wanneer je als student naar Barcelona komt, wil je natuurlijk ook een beetje gezelligheid op de vrijdag-, zaterdag- of misschien wel gewoon doordeweekse avond. Wat is een leuke ontmoetingsplek? Welke bars zijn populair bij studenten? Waar drink je de beste cocktails? En waar is de Hollandse bittergarnituur te krijgen? Daarom een lijst om je de wegwijs te maken met de leukste en gezelligste (studenten) cafés en bars in Barcelona.

Crêps al Born

Een hip café in de wijk El Born. De naam zegt het al: hier staan crêps op de menukaart, maar ook als je geen honger hebt, kun je hier een drankje doen. Ze hebben ook regelmatig leuke events op de agenda. Er hangt een gezellige sfeer en de barmannen en vrouwen houden graag een praatje met je.

Locatie: Metro Barceloneta L4
Paseo de Born 12
08003 Barcelona

Paradiso

Tegenwoordig staat er bij deze bar elke dag een lange rij voor de deur. De bar is namelijk uitgeroepen tot de beste cocktailbar van Europa! Je moet dus even geduld hebben voor je hier wat kunt drinken, maar de cocktails zijn het zeker waard en zullen je verassen.

Locatie: Metro Barceloneta L4
Carrer de Rera Palau 4
08003 Barcelona

L’Ovella Negra

Een gezellige bar die lijkt op een grot: L’Ovella Negra is een plek waar ook veel jonge locals graag komen, zeker in grotere groepen. Op sommige avonden worden activiteiten georganiseerd. Hier bestel je grote pullen bier en sangria, en niet alleen om de prijs. Een relaxte sfeer en met name populair voor het échte uitgaan (de club).

Locatie: Metro Bogatell L4
Carrer de Zamora 78
08012 Barcelona

Bar Sauvage
Een coole bar met bijzondere cocktails. De prijzen voor een drankje liggen rond de €10,00. Naast cocktails, hebben ze nog een hele menukaart vol met andere alcoholische drankjes.

Locatie: Metro Barceloneta L4
Passeig del Born 13
08003 Barcelona

Número Nueve

Een sfeervolle bar met een leuke mix van toeristen en locals. Naast cocktails zijn er ook tapas verkrijgbaar. Je krijgt de ervaring van het shaken en bereiden van de cocktails aan de bar mee waardoor wachten geen straf meer is. Ook staan de bartenders open voor een cocktail op verzoek buiten de menukaart om.

Locatie: Metro Barceloneta L4
Carrer de la Vidrieria 9
08003 Barcelona

Espit Chupitos

Deze vrolijke goedkope bar is vooral bekend om zijn chupitos (shots). Voor ongeveer €2 per shot, met meer dan 600 om uit te kiezen, kun je niet fout gaan! Espit Chupitos, een populaire plek onder studenten, heeft een paar locaties verspreid over de stad. Aangezien elke shot bijna wel iets bijzonders heeft is het onmogelijk om hier geen plezier te hebben.

Bar el Born

Een knus en gezellig café in, zoals de naam verraadt, El Born, waar overdag koffie wordt gedronken met een broodje, terwijl het ’s avonds een gezellige kroeg is met cocktails en drankjes. Het personeel is vriendelijk en helpt je graag met kiezen.

Locatie: Metro Barceloneta L4
Passeig del Born 26
08003 Barcelona

Nevermind Bar

Een fan van alternatief en rockmuziek? Nevermind is een coole skate bar voor jongeren verstopt in El Raval. De prijzen zijn niet al te hoog. Dit is dé plek waar skaters elkaar ontmoeten. Er zit zelfs een kleine skatebaan binnenin.

Locatie: Metro Liceu L3
Carrer dels Escudellers Blancs 3
08002 Barcelona

Can Paixano (Xampagneria)

Can Paixano

Een klassieker. Can Paixano staat bekend als de ‘champagnebar’ en dat is niet voor niets. De cava gaat er hier per fles doorheen (en voor een fles betaal je maar 5-10 euro). De vettige broodjes zorgen ervoor dat de alcohol, die je letterlijk als limonade naar binnen werkt, je niet meteen naar het hoofd stijgt. Aan het eind van de dag is het hier vaak lekker druk en het publiek bestaat uit locals, toeristen en studenten. Je kunt er niet zitten.

Locatie: Metro Barceloneta L4
Carrer de la Reina Cristina 7
08003 Barcelona

Kino

Kino

Een café gelegen in de boheemse wijk El Raval. Met uitzicht op de skaters voor MACBA is Kino echt een beleving. Het café is divers en biedt ontbijt, lunch en diner. Er staan uiteenlopende gerechten op de kaart, van tapas tot salades en burgers. Niet echt een uitgaansbar, maar zeker een aanrader voor een hapje.

Locatie: Metro Universitat L1/L2
Carrer Ferlandina 23
08001 Barcelona

Bonita Bar

Een leuke bar in de wijk La Barceloneta met een Nederlandse eigenaresse. Je kan zowel buiten als binnen genieten van heerlijke tapas of lunch. Ook voor een cocktail ben je hier op de juiste plek. Via hun Facebook kun je eventuele evenementen bij houden. Perfecte plek na een dagje strand, maar ook gezellig voor een drankje later op de avond.

Locatie: Metro Barceloneta L4
Carrer I’Amirall Churruca 6
08003 Barcelona

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!