Barcelona Card Modernista

Wil je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer én de fantastische modernistische bouwwerken in Barcelona bezoeken? Dan is de Barcelona Card Modernista wat voor jou! Hiermee krijg je naast een onbeperkt OV-ticket ook toegang tot Casa Battló, Casa Milà, Casa Vicens, Casa Amatller, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Colònia Güell, Palau de la Música, Sant Pau Recinte Modernista, Torre Bellesguard en Palau Güell.

Wil je de Barcelona Card in combinatie met tickets voor de Sagrada Família en Park Güell bestellen? Bestel dan de Gaudí-bundel hier met korting.
Wil de Sagrada Família en Park Güell bezoeken en met de Hop-on Hop-off bus op pad? Dan raad ik je de Barcelona Pass aan in plaats van de Barcelona Card.

Inhoud

Wat biedt de Barcelona Card Modernista?

  • Gratis reizen met het openbaar vervoer – Met de Barcelona Card Modernista heb je recht op onbeperkt en gratis gebruik van het ov in de stad: de bus, metro, tram en trein.
  • Gratis entree bij modernistische bezienswaardigheden– De kaart biedt gratis toegang tot Casa Battló, Casa Milà, Casa Vicens, Casa Amatller, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Colònia Güell, Palau de la Música, Sant Pau Recinte Modernista, Torre Bellesguard en Palau Güell.

De Barcelona Card Modernista kopen

De Modernista Card is gemakkelijk te kopen via deze link via het officiële toerismebureau van Barcelona. De kaart is verkrijgbaar vanaf €130 en je kunt kiezen tussen een geldigheidsduur van 72, 96 of 120 uur. Je krijgt dus toegang tot enorm veel modernistische bouwwerken bespaart hier dus ook veel geld mee, tot wel 50%! Ook is het natuurlijk heel gemakkelijk: je hoeft maar één ticket te kopen om toegang te krijgen tot al deze bezienswaardigheden.

Kaart ophalen

Als je de kaart online bestelt, krijg je via de mail een voucher toegestuurd waarmee je de Barcelona Card Modernistakunt afhalen in Barcelona. De kaart wordt geactiveerd wanneer je deze voor het eerst gebruikt bij een van de bezienswaardigheden of in het OV. Je kunt met de Barcelona Card Modernista gratis met de trein (alleen terminal 2) of bus (lijn 46) vanaf het vliegveld naar de stad, dus als je daar gebruik van wilt maken, is het het handigst om de kaart al op de vliegveld af te halen. Dat kan bij het Bureau voor Toerisme. In beide terminals op het vliegveld is zo’n loket te vinden. Bekijk hier de website van het Bureau van Toerisme met een overzichtskaart van de afhaalpunten.

Gratis toegang en en gebruik van het OV zijn alleen geldig als de kaart geactiveerd is en alleen tijdens de geldigheidsperiode. De Barcelona Card is 72 uur, 96 uur of 120 uur geldig.

Afhaalpunten Barcelona Card

LocatieAdresOpeningstijden
Plaça CatalunyaPlaça de Catalunya 17-S (metro Plaça Catalunya)8.30 – 20.30 uur
Plaça Sant JaumeCarrer Ciutat 2
(metro Jaume I)
8.30 – 20.30 uur
Vliegveld BarcelonaAirport Terminals T1 en T28.30 – 20.30 uur
Cabina Colom (monument voor Columbus)Plaça Portal de la Pau
(metro Drassanes)
8.30 – 18.30 uur
Treinstation SantsPlaça Països Catalans
(metro Sants Estació)
8.30 – 20.30 uur
Plaça EspanyaPlaça Espanya
(metro Espanya)
9.00 – 15.00 uur
Sagrada FamíliaPlaça de la Sagrada Família
(metro Sagrada Família)
9.00 – 15.00 uur
logo barcelona turisme

De afhaalpunten zijn te herkennen aan de grote I van ‘Informatie’ en het logo van Barcelona Turisme (zie afbeelding hiernaast). De kantoren van Barcelona Turisme kun je omschrijven als de VVV-kantoren van Barcelona.

De afhaalpunten voor de Barcelona Card Modenista zijn gesloten op 25 december en op 1 januari. Dat betekent dat de kaart op deze dagen níet afgehaald kan worden en je dus beter een dagje kunt wachten met ‘m in gang te laten gaan.

Hoe werkt de kortingspas?

Na inlevering van de voucher krijg je van één van de medewerkers een pasje, die ingaat nadat je hem voor het eerst gebruikt. Vervolgens is de kaart geldig voor 72 uur, 96 uur of 120 uur. Let wel op dat het echt per uur wordt gerekend en niet per kalenderdagen.

Het kaartje dient zowel als ov-kaart en als toegangspas bij de modernistische bouwwerken. In het openbaar vervoer kun je ‘m gewoon, als elk ander kaartje, door de stempelautomaat halen. Bij de modernistische bezienswaardigheden laat je ‘m bij de kassa zien.

Wat is er allemaal gratis met de Barcelona Card en de Barcelona Card Family?

Openbaar vervoer

Metro
Bus
Trein
Funicular

Moderniste bouwwerken

Casa Batlló (normaal €35)
Casa Milà (normaal €25)
Casa Vicens (normaal €18)
Casa Amatller (normaal €17)
Museu Nacional d’Art de Catalunya (normaal €11,40)
Colònia Güell (normaal €10)
Palau de la Música (normaal €16)
Sant Pau Recinte Modernista (normaal €16)
Torre Bellesguard (normaal €9)
Palau Güell (normaal €12)

Je kunt het zelf uitrekenen: als je naar deze prachtige gebouwen wilt kun je dus met de Barcelona Card Modernista heel wat geld besparen!

Casa Batllo
Onder meer Casa Batlló is met de Barcelona Card gratis te bezoeken.

Openbaar vervoer

Bus, metro, tram en trein (zowel die van de spoorwegondernemingen FGC als Rodalies Renfe) staan met de Barcelona Card gratis tot je beschikking.  Let op: de kortingskaart is alleen geldig voor de bestemmingen die binnen zone 1 vallen, dus ben je van plan de stad uit te gaan, check dan even tot welke zone je bestemming behoort.

Ook mag je gratis met de metro en trein die je van het vliegveld naar de stad brengt en weer terug (let op, deze trein rijdt alleen vanaf Terminal 2, waar onder meer Transavia en Ryanair op vliegen, maar Vueling en KLM bijvoorbeeld niet). De kaart is niet geldig in nachtbussen, de Aerobus en in de Hop-on Hop-off Bus.

Let op: voor kinderen jonger dan 4 jaar is het ov in Barcelona sowieso gratis.

Alternatief: Barcelona Pass of Barcelona Card

Juist meer alleen de highlights bekijken of wil je onbeperkt naar alle musea? Dan zijn er twee andere populaire kortingskaarten beschikbaar. Met de Barcelona Pass krijg je gratis toegang tot de Sagrada Família, Park Güell en de Hop-on Hop-off bus. Bovendien krijg je bij een hoop andere bezienswaardigheden aantrekkelijke korting. Met de Barcelona Card kun je gratis naar bijna alle musea in Barcelona en maak je ook onbeperkt gebruik van het OV.

FAQ’s – veel gestelde vragen Barcelona Card

Wat is de Barcelona Card Modernista ?

Een openbaar vervoerskaart en toegangskaart tot vele bezienswaardigheden ineen.

Wat zijn de voordelen van de Barcelona Card Modernista?

Met de Barcelona Card Modernista bespaar je geld op het openbaar vervoer en entreeprijzen bij vele bezienswaardigheden. Je kunt namelijk onbeperkt met het OV en krijgt gratis toegang tot bijna alle modernistische bezienswaardigheden.

Wat kost de Barcelona Card Modernista?

De prijs voor de Barcelona Card Modernista is afhankelijk van het aantal dagen dat de pas geldig is. Je kunt kiezen voor 72 uur, 96 uur of 120 uur. De kaart is goedkoper voor kinderen.

Haal je de kosten eruit?

Als je van plan bent om veel te gaan lopen, haal je de kosten er waarschijnlijk niet uit. Maar als je veel gebruik maakt van de metro en bus en een van de modernistische gebouwen wil bezoeken, dan wel. Om het zeker te weten, kun je natuurlijk een berekening maken. Maar houd er ook rekening mee dat de kaart makkelijk is, omdat je niet meer in de rij hoeft te staan of steeds een metrokaartje hoeft te kopen. Je bespaart dus niet alleen geld, maar ook tijd…

Waar kan ik de Barcelona Card Modernista ophalen?

Je bestelt de kaart online en met je voucher kun je ‘m ophalen bij de kantoren van Barcelona Turisme, die je kunt vinden in dit overzicht.

Als ik de Barcelona Card Modernista online koop, gaan de 72/96/120 uur dan meteen in?

Nee, als je de Barcelona Card Modernista online koopt, gaat de geldigheid nog niet meteen in. Dat gebeurt pas als je de kaart afhaalt en activeert. Je kunt ‘m dus rustig alvast bestellen, zelfs als je pas over een paar maanden reist.

Andere kortingskaarten en stadspassen

Nog meer geld besparen tijdens je stedentrip naar Barcelona? Kijk ook eens naar deze opties: