Nederlandse cafés in Barcelona

Er zijn heel wat Nederlandse horecaondernemers met een bar of restaurant in Barcelona. Terwijl je bij de ene kroeg naar hartelust saté, patat of frikadellen kunt eten en de Nederlandse eredivisie kunt volgen, merk je bij een volgende bar niet zo veel van de Hollandse invloeden. Hieronder een overzicht van Nederlandse cafés en cafés die door Nederlanders gerund worden.

Rembrandt

interieur rembrandt cafe

Niet al te ver van het strand en het stadspark Parc Ciutadella begonnen de twee broers Erik en Vincent van Leeuwen eetcafé Rembrandt. Hier kun je aanschuiven voor nasi met saté en andere Hollandse kost, zoals friet speciaal, bitterballen, kroket en frikandel. Er staat ook tapasgerechten op de menukaart. Eén keer in de week is het studentenavond, met bijbehorende studentenhap (6€). Met voetbal weten de Nederlanders deze zaak massaal te vinden, want de Nederlandse eredivisie en wedstrijden van het Nederlands elftal worden altijd uitgezonden. Rond Sinterklaas komt de goedheiligman hier ook altijd op bezoek en op 1 januari organiseert Rembrandt een nieuwjaarsduik.

Locatie: Carrer de la Marina 20. Metro: Ciutadella-Vila Olímpica (L4, gele lijn)

Zelig

In de wijk El Raval runt de Nederlander Michell alweer heel wat jaartjes de bar Zelig. Er zijn bitterballen en andere Hollandse snacks verkrijgbaar, maar dit café wordt ook veel bezocht door niet-Nederlanders. Op de menukaart staan ook hele andere gerechten, zoals verse pasta’s. Je kunt er lekker buiten op het terras zitten, bijvoorbeeld voor een lunchmenu voor maar 9 euro. Later op de avond is het er meestal gezellig druk. Let op, Nederlandse voetbalwedstrijden kun je hier niet bekijken!

Locatie: Carrer del Carme 116. Metro: Sant Antoni (L2, paarse lijn)

Felice

patio felice restaurant gracia

Een leuke combi tussen de Nederlandse, Spaanse en internationale keuken vind je bij Felice, in de wijk Gràcia. Denk: saté of tomatensoep, maar ook pan con tomate, patatas bravas of Cambodjaanse viscurry. ’s Middags kun je er terecht voor een prima dagmenu à 10 euro. De Nederlandse eigenaars runden eerder een restaurant op de Canarische Eilanden, maar zitten sinds 2013 in Barcelona. In de winter kun je hier gourmetten!

Locatie: Francisco Giner 22. Metro: Diagonal (L3, groen en L5, blauw)

Amarre 69

De gebroeders Van Leeuwen openden in de zomer van 2015 hun tweede zaak. Amarre 69, in de wijk Barceloneta, richt zich niet zozeer op de Hollandse hap, maar biedt tapas, drankjes en muziek in een relaxte sfeer. Ook voor een ontbijt of brunch zit je hier goed.

Locatie: Passeig de Joan de Borbó 69. Metro: Barceloneta (L4, gele lijn)

Amsterdam burgers, beers & steaks

frikadel speciaal bar Amsterdam

Inmiddels een klassieker in Barcelona, een echt bruincafé midden in de modernistische wijk Eixample. Hier worden Spaanse tapas, Hollandse snacks (frikadel, kroket, bitterballen), barbecue spareribs en zoete cocktails geserveerd. Alle wedstrijden van de Champions League en Eredivisie zijn hier live te volgen. Met Koningsdag en tijdens het EK en WK barst het feest hier echt goed los. Iedere dag vanaf 18.00 uur geopend.

Locatie: Carrer d’Aragó 305. Metro: Girona (L4, gele lijn)

Makamaka

makamaka
Bij Beach Burger Café Makamaka heb je eigenlijk helemaal niet door dat deze populaire hamburgertent in handen is van Nederlandse ondernemers. Burgers om je vingers bij af te likken met regelmatig een nieuw, origineel aanbod op de kaart. Probeer ook de lekkere sauzen en de cocktails. Met name in de zomermaanden kan het hier druk zijn op het terras.

Locatie: Passeig Joan de Borbó 76. Metro: Barceloneta (L4, gele lijn)

Vicino

vicino
Van de eigenaars van Makamaka is ook Vicino, waar je voor een vriendelijke prijs heerlijke antipasti, pastagerechten en pizza’s kunt krijgen. In de keuken staat een Italiaan, dus verwacht ook hier geen typisch Hollandse taferelen. De toetjes zijn er heerlijk!

Locatie: Passeig Joan de Borbó 68. Metro: Barceloneta (L4, gele lijn)

Bonita Bar

bonita bar terras

De gezellige Bonita Bar in de voormalige visserswijk La Barceloneta wordt gerund door de Nederlandse Sophie en haar Venezolaanse vriend Daniel. Op de kaart staan verschillende tapas en salades om je vingers bij af te likken en er is een uitgebreide cocktailkaart. Op donderdag kunen de liefhebbers van ouderwetse bordspellen zich uitleven tijdens de wekelijkse Game Night en op vrijdagavond is het tijd voor de Savage Sessions, voetjes van de vloer met live Braziliaanse muziek. Voor voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal en de eredivisie ben je bij Bonita ook aan het juiste adres.

Locatie: Carrer de l’Almirall Churruca 6. Metro: Barceloneta (L4, gele lijn)

PAX 49

cocktail pax 49

Pax49 is een van de leukste cocktailbars in de wijk El Born en in het weekend hangen ze hier dan ook met de benen buiten. Van het feit dat de eigenaresse Nederlands is, merk je weinig. Behalve op zaterdag en zondag, want dan kun je er brunchen met (onder meer) een bagel pindakaas en hagelslag.

Locatie: C/Rec 49. Metro Jaume I (L4, gele lijn)

Bar Ké

Ké is een barretje met bohemienne uitstraling op een steenworp afstand van het strand van La Barceloneta. Verwacht hier geen bitterballen of Nederlandse voetbalwedstrijden. Eigenaar Luuk is relaxed en de snelle happen op het menu zijn simpel maar goed. Fijne uitvalsbasis na een dagje strand!

Locatie: C/Baluard 54. Metro Barceloneta (L4, gele lijn)

shares