Nederlandse cafés in Barcelona

Snak je naar een kroket, een frikandel of een portie saté? Of ben je op zoek naar een plek om het Nederlands elftal of de Nederlandse eredivisie te kunnen volgen? Dan moet je bij een Nederlands café zijn. Wij zetten de bekendste horeca-hangplekken met een Nederlands tintje voor je op een rij.

Zelig

In hartje El Raval runt de Nederlander Michell alweer heel wat jaartjes de bar Zelig. Ondanks dat er bitterballen en andere Hollandse snacks verkrijgbaar zijn, wordt dit café ook veelbezocht door niet-Nederlanders. Op de menukaart staan ook hele andere gerechten, zoals verse pasta’s. Je kunt er lekker buiten op het terras zitten, bijvoorbeeld om een lunchmenu voor maar 9 euro te nemen en later op de avond is het er meestal een gezellige drukte. Let op, voetbalwedstrijden kun je hier niet (meer) bekijken!

Adres
Zelig, Carrer del Carme 116, 08001 Barcelona, El Raval, metro: Sant Antoni

Felice

Een leuke combi tussen de Nederlandse, Spaanse en internationale keuken vind je bij Felice, in de wijk Gràcia. Denk: saté of tomatensoep, maar ook pan con tomate, patatas bravas of Cambodjaanse viscurry. ’s Middags kun je er terecht voor een prima dagmenu à 10 euro. De Nederlandse eigenaars runden eerder een restaurant op de Canarische Eilanden, maar zitten sinds 2013 in Barcelona.

Adres
Felice, Francisco Giner 22, 08001 Barcelona, Gràcia, metro: Diagonal.

Rembrandt Café

rembrandt
Niet al te ver van het strand en het stadspark Parc Ciutadella begonnen de twee broers Erik en Vincent van Leeuwen eetcafé Rembrandt. Hier kun je aanschuiven voor nasi met saté en andere Hollandse kost, hoewel er ook tapasgerechten op de menukaart staan. Eén keer in de week is het studentenavond, met bijbehorende studentenhap (6€) en met voetbal weten de Nederlanders deze zaak massaal te vinden. Voor de deur kun je buiten zitten op het terras.

Adres
Rembrandt Café, Carrer de la Marina 20, 08005 Barcelona, Vila Olímpica, metro: Ciutadella-Vila Olímpica

Amarre 69

De gebroeders Van Leeuwen openden in de zomer van 2015 hun tweede zaak. Amarre 69, in de wijk Barceloneta, richt zich niet zozeer op de Hollandse hap, maar biedt tapas, drankjes en muziek in een relaxte sfeer.

Adres
Amarre 69, Passeig de Joan de Borbó, 08039 Barcelona, Barceloneta, metro: Barceloneta

Bar Amsterdam

Inmiddels een klassieker in Barcelona, een echt bruincafé midden in de modernistische wijk Eixample. Hier worden Spaanse tapas, Hollandse snacks, barbecue spareribs (all you can eat) en zoete cocktails geserveerd. Alle Champions League wedstrijden zijn hier live te volgen en ook kun je er terecht voor de Eredivisie. Met Koningsdag en tijdens het EK en WK barst het feest hier echt goed los. Iedere dag vanaf 17.00 uur geopend.

Adres
Bar Amsterdam, Carrer d’Aragó 305, 08009 Barcelona, Eixample, metro: Girona

Makamaka

makamaka
Bij Beach Burger Café Makamaka heb je eigenlijk helemaal niet door dat deze populaire hamburgertent in handen is van Nederlandse ondernemers. Burgers om je vingers bij af te likken met regelmatig een nieuw, origineel aanbod op de kaart. Probeer ook de lekkere sauzen en de cocktails. Met name in de zomermaanden kan het hier druk zijn op het terras.

Adres
Makamaka, Passeig Don Joan de Borbó 76, 08039 Barcelona, metro: Barceloneta

Vicino

vicino
Van dezelfde eigenaars is Vicino, waar je voor een vriendelijke prijs heerlijke antipasti, pastagerechten en pizza’s kunt krijgen. In de keuken staat een Italiaan, dus verwacht ook hier geen typisch Hollandse taferelen. De toetjes zijn er heerlijk!

Adres
Vicino, Passeig Don Joan de Borbó 68, 08039 Barcelona, metro: Barceloneta

Bonita Bar

De gezellige Bonita Bar in de voormalige visserswijk La Barceloneta wordt gerund door de Nederlandse Sophie en haar Venezolaanse vriend Daniel. Op de kaart staan verschillende tapas en salades om je vingers bij af te likken en er is een uitgebreide cocktailkaart. Ideaal om even op het terras neer te ploffen op weg naar het strand of juist na een dagje strand. Op donderdag kunen de liefhebbers van ouderwetse bordspellen zich uitleven tijdens de wekelijkse Game Night en op vrijdagavond is het tijd voor de Savage Sessions, voetjes van de vloer met live Braziliaanse muziek.

Adres
Bar Bonita,Carrer de l’Almirall Churruca 6 08003 Barcelona, metro: Barceloneta