Beroemde bars in Barcelona

Op zoek naar zo’n echte authentieke bar die al decennialang meegaat? Waar de bourgeoisie neerstreek voor een kopje koffie tijdens de hoogtijdagen van het Catalaans modernisme? Of juist een moderne zaak die zich in no-time wist op te werken tot hotspot onder de locals? Hieronder volgt een overzicht met beroemde bars in de stad. Voor koffie met gebak, maar ook om een nachtje door te halen…

Café Vienés

Café Vienés is het meest luxe etablissement onder de modernistische cafés in de stad. Het is gevestigd in het vijfsterrenhotel Casa Fuster, maar je hoeft hier niet te overnachten om er op de comfortabele sofa’s een cocktail te bestellen. Het gebouw is ontworpen door Lluís Domènech i Montaner en werd in 1911 door de rijke Barcelonese familie Fuster als woning in gebruik genomen.

Adres
Café Vienés, Passeig de Gràcia 132
Metro: L2/L3 (blauwe en groene lijn) Diagonal

Els 4 Gats

els 4 gats
Deze klassieker (‘De 4 katten’) werd geopend in juni 1897 in een door architect Puig i Cadafalch ontworpen gebouw. Pablo Picasso had hier zijn twee eerste individuele tentoonstellingen en maakte ook de menukaarten. Kunstenaars uit de Art Nouveau en het Catalaans modernisme dronken hier graag een borrel.

Adres
Els 4 Gats, Carrer de Montsió 3
Metro: L1 (rode lijn) Placa Catalunya


Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Meer informatie


Café del Centre

cafe del centre
Misschien wel de bekendste onder de modernistische cafés is Café del Centre in de wijk Eixample. De vloeren, de bar, de lampen en tafeltjes en stoelen: het Barcelona uit vervlogen tijden komt hier opnieuw tot leven. Je kunt er ook een hapje eten.

Adres
Café del Centre, Carrer Girona 69
Metro: (L4 (gele lijn) Girona

Bar Marsella

marsella
Deze tent dateert uit 1820 en was onder meer geliefd bij Pablo Picasso en Ernst Hemmingway. Al bijna 200 jaar komen klanten hier voor ‘de groene fee’, oftewel een glaasje absinth, de sterke drank die in Nederland verboden is geweest. Aan het interieur lijkt sinds de opening weinig veranderd. Hoewel Marsella enkele jaren geleden met sluiting werd bedreigd toen de eigenaars besloten de zaak te kopen te zetten, heeft de gemeente ervoor gezorgd dat deze klassieker kan blijven bestaan.

Adres
Bar Marsella, Carrer de Sant Pau 65
Metro: L3 (groene lijn) Liceu

Can Paixano

can paixano
Iedere Erasmusstudent in Barcelona komt hier vroeg of laat terecht, hoewel de meesten de tent alleen zullen kennen bij zijn bijnaam, de ‘Xampagnería’. Zoals die bijnaam al suggereert draait het hier om bubbels, geen champagne natuurlijk, want we zijn hier in Catalonië, maar cava. In de zaak staan geen geen stoelen, je hangt aan de bar, en je bestelt er geen glaasje cava, maar een hele fles. De bar is vanaf een uur of 11.00 ’s morgens geopend en gaat ’s avonds rond 22.00-23.00 uur dicht. Met name vanaf een uur of 19.00 is het meestal erg druk.

Adres
Can Paixano, Carrer de la Reina Cristina 7
Metro: L4 (gele lijn) Barceloneta

El Bosc de les Fades

Een klassieker in hartje stad. De naam van dit café betekent letterlijk ‘Het Feeënbos’ en bij binnenkomst waan je je zo in een sprookje. Je komt overal sprookjesfiguren, watervallen en bijzondere bomen tegen. Veel bezocht door toeristen.

Adres
El Bosc de les Fades, Passatge Banca 7
Metro: L3 (groene lijn) Drassanes